Themapark Puy Du Fou lanceert nieuw concept; 6 daagse ‘Le Grand Tour’ treinreis door Frankrijk

Puy du Fou, het unieke themapark in Frankrijk gebouwd rondom historische shows, lanceert samen met de Franse spoorwegmaatschappij SNCF “Le Grand Tour”. Binnen dit nieuwe concept worden wekelijks dertig bezoekers zes dagen op een 4.000 kilometer lange treinreis meegenomen om Frankrijk op een unieke wijze te beleven.

Deelnemers gaan op een spectaculaire en poëtische reis door ruimte, tijd, geografie en geschiedenis.

Langste show ooit

De Grand Tour is een avontuur van zes dagen en vijf nachten en daarmee de langste show ooit gemaakt. De reis gaat langs de meest karakteriserende plaatsen van Frankrijk en zit vol verrassingen, wonderen, verhalen en legendes. De naam ‘Grand Tour’ werd in de 16e eeuw gegeven aan de ultieme inwijdingscursus die ervoor zorgde dat jonge mannen en vrouwen hun opleiding konden afronden door de meest verfijnde kunsten en belangrijkste plaatsen in Frankrijk en Europa te ontdekken. Op deze manier traden ze in de voetsporen van kunstenaars die hun stempel hebben gedrukt op legendarische plaatsen en kon worden ervaren hoezeer de cultuur en de kunsten de Franse beschaving hebben gevormd.

Franse charme en levenskunst

Voor dit unieke spektakel heeft Puy du Fou een authentieke Belle Époque trein op ware grootte ontworpen. Aan boord van deze spectaculaire trein presenteert Puy du Fou Frankrijk zijn levenskunst tijdens een onvergetelijke reis. Van de Champagne tot de Bourgogne, het meer van Annecy tot het Bassin d’Arcachon, het Pausenpaleis in Avignon tot de kastelen van de Loire; elke tussenstop is een gelegenheid om grote figuren en historische personages te ontmoeten en unieke emoties te beleven. Het themapark Puy du Fou is het hoogtepunt van de reis.

Belle Époque trein

De Belle Époque is een waar kunstwerk, waarbij groot comfort met een prachtige inrichting wordt gecombineerd. De gezellige en aangename indeling van de cabines en het kleurgebruik van de rijtuigen zorgt voor een warme sfeer. Overdag een lounge, ’s nachts veranderen de huts in een comfortabele en harmonieuze ruimte, ontworpen om dromen te verrijken en dagen te betoveren. De unieke trein is ontworpen als een theater in beweging. Van de gekostumeerde service aan boord tot de aandacht voor details, alles nodigt uit tot een herontdekking van de gouden eeuw. De Belle Époque is het decor geworden van onze mooiste emoties.

De Grand Tour in cijfers:

  • 6 dagen en 5 nachten reizen
  • 4000 kilometer vermaak
  • 30 passagiers per week, 600 passagiers verwacht in 2023.
  • 15 hutten met alle comfort (badkamer met douche en eigen toilet) van 10 tot 30 m2
  • 15 bemanningsleden
  • 2 restauratiewagens voor fijnproevers en 1 barwagen

Over Le Grand Tour

De unieke reis van 6 dagen en 5 nachten kan geboekt worden vanaf 4.900 euro per persoon, alles inbegrepen. Zodra de reservering is gemaakt, neemt een Grand Tour-ambassadeur contact op met de reiziger om de reis te personaliseren.

Meer informatie: www.legrandtour.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *