Technopolis introduceert variabele ticketprijzen

Technopolis werkt voortaan met variabele ticketprijzen. Afhankelijk van de periode en wat er op het programma staat, zakt het doe-centrum voortaan met de tarieven. Aan de kassa betalen bezoekers altijd het standaardtarief, maar online kunnen ze vanaf nu een mooie deal doen.

Sinds enkele jaren maken heel wat attracties, hotels en andere aanbieders gebruik van dynamic pricing. Dat is een prijsmodel, waarbij de prijs van producten en diensten wordt aangepast aan de vraag en andere factoren. Sinds kort maakt ook Technopolis hier nu gebruik van. Wanneer er veel vraag is, zoals tijdens schoolvakanties van één of twee weken, gelden de standaardtarieven. In andere periodes, wanneer de vraag minder is of er minder activiteiten op het programma staan, kunnen bezoekers online tickets met korting kopen.

Alleen maar mooie deals

In tegenstelling tot heel wat andere aanbieders gebruikt Technopolis de dynamic pricing niet als een manier om stiekem de prijzen te verhogen. Technopolis wil namelijk in de eerste plaats méér kinderen en jongeren een fijne dag vol wetenschap bezorgen. Daarnaast moeten variabele ticketprijzen er ook voor zorgen dat een breder en diverser publiek de weg naar het doe-centrum vindt. Dat maakt van deze prijsstrategie een heel belangrijk onderdeel om de missie van Technopolis, zoveel mogelijk kinderen en jongeren fascineren met wetenschap, te realiseren.

Door tickets aan een lager tarief aan te bieden, hopen we op bepaalde dagen onze capaciteit beter te benutten. Het einddoel? Meer bezoekers op jaarbasis. Met onze lagere tarieven willen we vooral mensen over de streep trekken die anders niet zouden komen. Zo komen we weer een stap dichter bij onze doelstelling van 400 000 bezoekers tegen 2028. – Ester Blockx
Marketing & Sales Director Technopolis

Transparant en eerlijk

Bezoekers kunnen zelf in de kalender van de online ticketmodule zien wanneer ze een deal kunnen doen en wat ze in ruil krijgen.
 
Een snelle blik op de kalender vertelt hen bijvoorbeeld dat op schooldagen en woensdagen de hoogste kortingen gelden. Van zodra ze een datum selecteren, wordt meteen ook duidelijk welke activiteiten (shows, demo’s of workshops) er wel en welke niet op het programma staan en hoe lang het doe-centrum die dag open is. Zo zien ze ook meteen dat tijdens weekends in het laagseizoen (mei, juni en september) de prijzen lager zijn dan gewoonlijk. In alle andere periodes, wanneer de vraag het hoogst is, gelden – net zoals aan de kassa – de standaardtarieven.
 
Er zijn echter altijd uitzonderingen mogelijk. Het systeem laat immers toe dat in functie van factoren zoals het weer of naar aanleiding van feest- of brugdagen andere tarieven worden toegepast. Ook kunnen onverwacht kortingen toegekend worden, wanneer uit de cijfers blijkt dat er capaciteit over is. Het loont dus altijd de moeite voor bezoekers om eerst even online naar de tarieven te kijken.

Meer informatie: Tickets & tarieven – Koop je tickets online – Technopolis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *