Surfstranden Strand Horst (Veluwemeer) ondergaan metamorfose

De surfstranden op Strand Horst ondergaan een veelbelovende transformatie: ze worden het eerste uithangbord van Veluwe aan Zee, een tien kilometer lang recreatiegebied aan het Veluwemeer. De komende maanden wordt er hard gewerkt om de surfstranden om te toveren tot een moderne bestemming voor strandgangers, compleet met een sfeervolle boulevard en nieuwe sportfaciliteiten.

Volwaardig alternatief voor de Noordzeekust

De werkzaamheden op de surfstranden zijn door Leisurelands feestelijk ingeluid. ‘Strand Horst is dé surfspot van Nederland en heeft deze kwaliteitsimpuls verdiend’, zegt een trotse Kees Rutten, directeur van Leisurelands. ‘Begin 2025 ronden we de werkzaamheden af en kan Veluwe aan Zee uitgroeien tot een landelijk begrip, vergelijkbaar met de Noordzeekust.’ Dankzij een breed recreatief aanbod door Leisurelands en haar partners wordt Veluwe aan Zee uniek in Nederland. De vernieuwde surfstranden zullen surfers én strandliefhebbers uit het hele land trekken. Jaarlijks verwelkomt de Veluwe zo’n 200 miljoen dagbezoekers en 7,4 miljoen toeristische overnachtingen.

Niet alleen voor surfers

De zes verschillende stranden worden verbonden door een levendige strandboulevard. Dit zorgt voor een Venice Beach-achtige sfeer die iedere strandliefhebber zal aanspreken. De boulevard wordt uitgerust met tal van voorzieningen, zoals een skateramp en een 3×3 basketbalveld. De eerste sportieve toevoeging, de stoere ‘Muscle Beach’ trimbaan, is al gerealiseerd. Ook voor degenen die vooral willen ontspannen, bieden de surfstranden het hele jaar door voldoende mogelijkheden. Door de herinrichting en verfraaiing van de parkeerplaats ontstaat ruimte voor nieuwe pleinen, zitbanken en veel meer groen. Alle stranden en voorzieningen worden aantrekkelijk aangekleed.

Verblijfsrecreatie

Op de surfstranden bouwt Telstar Beach twintig vakantielodges, voorzien van alle gemakken en met een prachtig uitzicht over het water. Volgens Jeroen Pluis, eigenaar van Telstar Beach, is de tijd rijp: ‘Surfers uit het hele land komen naar onze Surfschool en Beachclub. De vraag naar overnachtingsmogelijkheden is er al langer en zal na de herinrichting van de surfstranden alleen maar toenemen. We gaan in die behoefte voorzien met verblijfsrecreatie van hoge kwaliteit, passend bij ons bestaande aanbod van dagrecreatie.’ Eerder dit jaar opende Telstar Beach een nieuw overdekt terras dat, net als de lodges, zal grenzen aan de strandboulevard.

Meer informatie: www.leisurelands.nl/nl/ontdek-recreatiegebieden-leisurelands/randmeren/strand-horst

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *