Seminar over risicovol spelen

Op 30 oktober geeft Martin van Rooijen een onderzoeksseminar over ‘Risicovol spel’ n.a.v. zijn promotieonderzoek. Tijdens dit seminar zijn ook enkele gastsprekers uitgenodigd zodat het onderwerp van verschillende kanten wordt belicht.

Zie ook artikel op Pretwerk: Avontuurlijk spelen waar liggen de risico’s en verantwoordelijkheden

Risico in het spel van kinderen is essentieel en draagt bij aan hun zelfvertrouwen en welbevinden. De mogelijkheden tot ‘risky play’ zijn verminderd, maar het belang wordt steeds meer onderkend door professionals en beleidsmakers. In dit seminar worden diverse perspectieven besproken, met focus op pedagogische achtergronden en professionals die werken in de kinderopvang. Met diverse internationale sprekers, presentatie van uitkomsten van het promotieonderzoek en gelegenheid tot discussie en debat.

Sprekers zijn o.a. – naast Martin van Rooijen zelf – prof. dr. Ellen Beate Hansen Sandseter and emeritus professor Louis Tavecchio. VeiligheidNL zal tijdens het seminar de resultaten bespreken van recent onderzoek naar de rol van ouders bij het risicovol laten spelen van hun kinderen.

Bron: veiligheid.nl

Meer informatie en aanmelden: www.uvh.nl/actueel/agenda/research-seminar-risky-play

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *