Samenwerking RCN Vakantieparken en Wandelbond KWBN

RCN Vakantieparken en Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) sluiten per 1 mei een driejarig partnership af. De 18 parken en campings van RCN Vakantieparken bevinden zich op unieke locaties in de natuur. Een ideale omgeving dus om wandelen als vakantieactiviteit (nog) meer te gaan promoten.

Uit onderzoek van KWBN blijkt dat rust het voornaamste wandelmotief is van de wandelaars. Beide organisaties bundelen daarom de krachten om mensen een unieke wandel- én vakantie-ervaring te bieden.

In natuurlijke en rustige gebieden wandelen

KWBN gelooft dat wandelen bijdraagt aan een leuker en gezonder leven. Wandelen is de meest laagdrempelige en veelzijdige vorm van bewegen en zodoende geschikt voor iedereen. Maar niet iedere wandelaar is hetzelfde. Uit onderzoek dat KWBN deed onder haar websitebezoekers bleek dat maar liefst 40% wandelt om tot rust te komen. Daarnaast gaf 30% van de wandelaars aan nieuwe gebieden te willen ontdekken. De natuurlijke omgeving van RCN Vakantieparken is hier bij uitstek geschikt voor vindt ook algemeen directeur Riné van Dingstee van RCN Vakantieparken: “Wandelen is de meest populaire activiteit van onze gasten. Onze parken lenen zich er bij uitstek voor. Stuk voor stuk liggen onze parken in of langs de mooiste natuurgebieden. Wij zijn dan ook erg blij met dit partnership. KWBN is dé autoriteit op het gebied van wandelen en behartigt de belangen van miljoenen wandelaars in Nederland. Samen met KWBN kunnen we wandelen nog beter op de kaart zetten.”

Win-win situatie

RCN Vakantieparken en KWBN gaan bezoekers inspiratie bieden over de wandelmogelijkheden en natuur rondom de parken en campings van RCN Vakantieparken. De samenwerking biedt kansen om wandelaars andere delen van het land te laten ontdekken en eens in een andere omgeving te wandelen. Met het partnership willen RCN Vakantieparken en KWBN meer mensen motiveren om de wandelschoenen aan te trekken en op pad te gaan. Paul Sanders, directeur-bestuurder van KWBN, beaamt dit. “KWBN wilt er voor alle wandelaars in Nederland zijn, dus ook voor de gasten van RCN Vakantieparken voor wie wandelen de meest populaire activiteit is. RCN Vakantieparken kan profiteren van onze kennis op het gebied van wandelen. En anderzijds, als gasten eenmaal de smaak te pakken hebben na het wandelen in die prachtige omgeving van RCN Vakantieparken, brengen wij onze programma’s en events graag onder hun aandacht. Een win-win situatie dus!”

Extra voordeel voor wandelaars

Wandelaars en gasten van RCN kunnen diverse voordelen verwachten van de samenwerking. Zo wordt er een wandelarrangement op de parken in Nederland ontwikkeld dat extra voordelig voor leden van KWBN te boeken zal zijn. Daarnaast wordt ook de mogelijkheid van een georganiseerde wandelreis naar Frankrijk en Duitsland onderzocht. Wandelen als activiteit voor de gasten zal prominenter zichtbaar worden op alle RCN-parken in binnen- en buitenland.

Meer informatie:

www.rcn.nl

www.kwbn.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *