Safaritenten op Landal Gooise Heide sluiten aan bij streven naar duurzame accommodaties

Landal Greenparks opende op 30 juli 2021 ‘Gooise Heide’ een camping in het buurtschap Huizerhoogt. Het kampeerterrein is uitsluitend voorzien van luxe safaritenten. Het grote verschil van een lodge van tentdoek met een houten of stenen bungalow zit in het nauwere contact met de natuur.

De groeiende behoefte aan authenticiteit en verantwoord omgaan met de natuur, verklaart de toenemende belangstelling voor dit type accommodaties.

In de eerste fase van ‘Gooise Heide ‘zijn 45 luxe lodges neergezet. Dit aantal wordt in de tweede fase in 2022 uitgebreid naar 120 tenten. Landal Greenparks heeft eigen campings bij zeven van haar vakantieparken. ‘Gooise Heide’ ligt op de heuveltop ‘Huizerhoogt’, de noordflank van de Utrechtse heuvelrug, dichtbij de Blaricummerheide.

Terug naar de natuur

Met behoud van essentiële sanitaire voorzieningen als  een toilet en douche, slaapcomfort en voldoende leefruimte spelen de safaritenten-luxury lodges- in op de groeiende trend ‘terug naar de natuur’. De lodges bieden de beleving van het kamperen maar ze geven ook de wetenschap dat als het regent er behaaglijke verwarming is. “Ondanks het minder goede weer in de maand augustus zijn we volgeboekt geweest en ook de verwachtingen voor de bezetting in september zijn goed”, vertelt Antoinette gastvrouw op Gooise Heide. Ook de receptie en restaurant op het park zijn vernieuwd en voldoen aan basiseisen. Het terrein is autovrij en voor kinderen is er een speeltuin en zijn vier centrale activiteitententen geplaatst.

Ecologisch vriendelijk

Is glamping een eendagsvlieg of geven luxe safaritenten het antwoord op de vraag hoe meer omzet te realiseren? Volgens insiders is het vooral het duurzame karakter, de ecologisch verantwoorde aanleg van de accommodatie, waardoor eerder voor dit type verblijfsaccommodatie wordt gekozen. Bovendien staan de lodges meestal op bijzondere plekken middenin de natuur. Het aantal fabrikanten van dit type tenten is eveneens toegenomen,  Op ‘Gooise Heide’ bijvoorbeeld staan glamping lodges van het merk Yala.

Kortom, verblijven in ecologisch vriendelijke tenten is in binnen- en buitenland een trend die zich stevig doorzet. Landal Greenparks heeft meerdere parken ermee uitgebreid, zoals Coldenhove op de Veluwe, Esonstad bij de Waddenzee, Sluftervallei op Texel, Land van Bartje in Drenthe en Mooi Zutendaal in Limburg.

Onderdeel van het duurzaamheidsprogramma

Voor Landal Greenparks past de uitbreiding Gooise Heide in het duurzaamheidsprogramma waarmee de organisatie in 2030 geheel klimaatneutraal wil zijn.  Landal Greenparks is in 2021 uitgeroepen tot het meest duurzame merk  in de categorie Travel & Tourism. Glamping is de samenvoeging van de woorden glamourous en camping. In de afgelopen jaren is het aanbod in typen accommodaties uitgebreid, zoals Yurts, Mongoolse nomadententen, boomhutten, lodges of pods. Hetzelfde geldt ook voor de locaties, van grootschalige 5-sterrencampings tot kleinschalige b&b-locaties bij de boer. Voor degenen die zich willen oriënteren, is er de dikke 400 pagina’s tellende gids ‘Glamping’

Meer informatie: Landal Gooise Heide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *