Private Equity partij KSL Capital Partners verwerft meerderheidsbelang in Eden Hotels

Eden Hotels, de Nederlandse hotelgroep met 14 hotels, die eigendom is van de familie Dijkstra, heeft vandaag aangekondigd dat een dochteronderneming van KSL Capital Partners (“KSL”) een meerderheidsbelang in Eden heeft verworven.

Hotel Americain in Amsterdam

De familie Dijkstra behoudt een aanzienlijk belang in de groep en Léon Dijkstra blijft algemeen directeur. De gezamenlijke ambitie is om Eden Hotels verder uit te bouwen tot een Europees hotelbedrijf. Verdere details over de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Eden Hotels bestaat uit 14 hotels in Nederlandse stadscentra met bijna 2.000 hotelkamers, waarvan het merendeel zich in Amsterdam bevindt. Het bedrijf bestaat volgend jaar 75 jaar en omvat onder meer het bijna 400 kamers tellende Eden Hotel Amsterdam en het Hard Rock Hotel Amsterdam American. Op dit moment heeft het bedrijf meer dan 500 mensen in dienst in de hotels en het centrale kantoor.

KSL Capital Partners, LLC is een private equity-onderneming die gespecialiseerd is in reis- en vrijetijdsindustrie. KSL is actief in vijf primaire sectoren: horeca, recreatie, clubs, onroerend goed en de reisindustrie. KSL heeft kantoren in Denver, Colorado; Stamford, Connecticut; Londen, Engeland en Singapore. Sinds 2005 heeft KSL meer dan $15 miljard aan kapitaal opgehaald en geïnvesteerd. De huidige portfolio van KSL bevat deelnemingen in vooraanstaande bedrijven in de hospitality industrie. Het European Capital Solutions (ECS)-platform van KSL richt zich op niet-controlerende investeringen en kredietverstrekkingen op de kapitaalmarkt die betrekking heeft op de Europese travel en leisure industrie. Binnen Europa had KSL tot nu toe alleen bezittingen in Groot Brittannië en Frankrijk.

“We zijn erg enthousiast om samen te werken met KSL. Dit is een geweldig nieuw hoofdstuk voor Eden Hotels. We kijken ernaar uit om ons bedrijf verder te laten groeien binnen Europa. We zijn er sterk van overtuigd dat ons bedrijf, Eden Hotels, zal profiteren van de internationale expertise en ervaring van het KSL-team, terwijl we tegelijkertijd onze kernwaarden en DNA behouden”.

Léon Dijkstra, aandeelhouder en CEO

“Ons team is erg verheugd om samen te gaan werken met het Eden Hotels team. We zijn er bijzonder trots op nu partner te zijn van dit toonaangevende familiebedrijf. Eden heeft een prachtige groep hotels in Nederlandse stadscentra. We zien een geweldige mogelijkheid om de ‘Love City Life’ strategie van Eden verder te ontwikkelen en uit te breiden, zowel in Nederland als in Europa.”

Martin Edsinger, Principal bij KSL Capital Partners

Meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *