Overname van 34 parken is voor Dormio een ingrijpende deal

Vanochtend werd bekend gemaakt dat Dormio de beoogde overnamekandidaat is van 34 Nederlandse vakantieparken, die Roompot van de ACM moet afstoten om de overname van Landal mogelijk te maken. Voor Dormio, dat nu 14 locaties in portefeuille heeft, is dat een enorm grote stap.

Het hoofdkantoor van Dormio in Arnhem – in december 2022 betrokken, met oog op toekomstige groei

Zie ook: Dormio Group en Roompot bereiken akkoord over overname van een dertigtal vakantieparken

Bij een groot deel van de over te nemen parken is er geen sprake van een overname van een fysiek park, maar van de beheer en/of marketingcontracten. Dormio is van oorsprong een projectontwikkelaar die twaalf jaar geleden gestart is met het opzetten van een eigen verhuurorganisatie voor vakantiewoningen. Tot nu toe verhuurde Dormio alleen parken die zij zelf hadden ontwikkeld. Daarmee had de organisatie de volledige controle over de hoge kwaliteitsstandaard die zij hanteren.

Dankzij de overname van de 34 parken zal het bedrijf een hele nieuwe dynamiek krijgen. Dit zijn geen van allen parken die Dormio zelf heeft ontwikkeld. Dormio krijgt er dus een nieuwe rol bij: Die van serviceverlener aan andere projectontwikkelaars een vve’s die hun marketing, branding en management (deels) willen uitbesteden.

We vroegen directeur Don van Schaik wat meer toelichting over de overname.

Wat is jullie eerste reactie nu dit nieuws naar buiten mag komen? Van Schaik: “‘We verheugd zijn en uiteraard erg trots op deze volgende stap voor onze organisatie.”

Zie ook: Nieuw hoofdkantoor Dormio biedt ruimte voor verdere groei (december 2022)

Kunnen alle nieuwe parken wel aan de huidige kwaliteitsnormen van Dormio voldoen? Van Schaik: “We zijn ons ervan bewust dat er een verschil in kwalificatie zit, daarom zullen we met meerdere merken gaan werken.”

Is er ook een mogelijkheid om een deel van de parken weer af te stoten? Van Schaik: “Nee, wij zijn voornemens om alle parken te houden.”

Hoe gaan jullie de verhuurorganisatie van Dormio er ook op inrichten om dit soort externe partijen te faciliteren? En wordt jullie platform in de toekomst ook opengesteld voor andere parkontwikkelaars die hun marketing en/of beheer willen uitbesteden? Van Schaik: “Dat is juist het idee, dus daar staan we zeker voor open. We gaan graag in gesprek met ontwikkelaars en partijen die hulp zoeken bij eigenarenbeheer en verhuur van de woningen.  Als ontwikkelaar hebben we in het verleden met zeer veel Landal parken samengewerkt en zijn daarmee zeer bekend met VvE-structuren.”

Meer informatie:  www.dormiogroup.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *