Oproep Nederlands/Vlaamse grensprovincies voor subsidieregeling Duurzame Vrijetijdsbesteding

In het nieuwe Europese Interreg VI programma worden o.a. projecten op het gebied van Duurzame Vrijetijdsbesteding in Nederland en Vlaanderen ondersteund. Het betreft projecten die invulling geven aan een grensoverschrijdende samenwerking.

Toerisme Oost Vlaanderen roept in haar recente partnernieuwsbrief partijen op om pro actief projectvoorstellen aan te dragen: “In de nieuwe programmaperiode zal meer ingezet worden op maatschappelijke meerwaarde en sociale thema’s waarvan ‘duurzame vrijetijdsbesteding’ er één is. Word je enthousiast van grensoverschrijdende samenwerking? Wil je daarbij als Oost-Vlaamse organisatie de handen in mekaar slaan met partners over de Nederlandse grens? Meldt dan je ideeën bij ons.”

Op 1 februari zal de eerste oproep van het Europese Interregprogramma Vlaanderen-Nederland gelanceerd worden. De deadline voor deze aanmeldingen ligt op 31 maart 2022.

Voorbeelden van eerdere toeristische projecten

De Interreg programma’s worden inmiddels al vele jaren georganiseerd en zijn bedoeld om grensoverschrijdende samenwerking te stimuleren. Toerisme is een dankbaar onderwerp om de nadelen van grenzen te laten verdwijnen. Zo werden recent nog de fietsknooppuntenborden in de grensregio met subsidiegelden vanuit Interreg geüniformeerd. Andere projecten met een toeristische insteek:

Op 1 februari organiseert de projectorganisatie Grensregio.eu een online workshop: ‘Hoe begint mijn gemeente aan een Europees project?

Meer informatie over het Interreg VI programma: www.grensregio.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *