Opkomst van Airbnb locaties in landelijke gebieden in Nederland

Airbnb constateert dat nieuwe hosts in landelijke gebieden in de provincies Zeeland en Friesland het meest hebben geprofiteerd van de populariteit van vakanties in eigen land, gevolgd door de Veluwe en Groningen.

groen en ruimte op de Veluwe (foto Pretwerk)

Nu mensen weer op reis gaan, biedt Airbnb onverminderd mooie economische kansen voor wie zijn woning wil verhuren: nieuwe hosts in de top vijf landelijke bestemmingen in Nederland verdienden deze zomer in totaal bijna 1 miljoen euro.* Volgens gegevens van Airbnb zijn de opbrengsten van hosts in deze buitenstedelijke gebieden vooral te danken aan Nederlandse reizigers die op pad gingen in eigen land. Het aantal zoekopdrachten naar landelijke verblijven in Nederland is ten opzichte van dezelfde tijd in 2019 met meer dan 60% gegroeid.**

Vooral nieuwe hosts met accommodaties in de kustgebieden en groene provincies hieronder hadden veel profijt van hun advertentie op Airbnb:*:

  1. Zeeland
  2. Friesland
  3. Arnhem-Nijmegen
  4. Groningen (provincie)
  5. Apeldoorn

Volgens de gegevens van Airbnb is 59% van de nieuwe hosts in Nederland vrouw. Nieuwe hosts hebben tussen april en eind juli 2021 meer dan 1,5 miljoen euro verdiend via het platform.*

Nu mensen weer op reis gaan, blijkt dat de manier waarop drastisch veranderd is door de pandemie. Eerder dit jaar kondigde Airbnb een nieuwe, verbeterde zoek- en boekingservaring aan die gasten nog meer flexibiliteit geeft bij het plannen van hun reis. Sinds die aankondiging is in een paar maanden tijd in meer dan 500 miljoen zoekopdrachten op Airbnb gebruik gemaakt van flexibele data. De meest geboekte categorieën uit deze flexibele zoekopdrachten zijn boomhutten, woonboten en accommodaties aan het strand. Het is duidelijk dat meer en meer mensen het buitenleven willen ontdekken.

Pieter Guldemond, Hoofd Beleid bij Airbnb voor Noord-Europa: ”We zien dat de toename van binnenlands toerisme nieuwe economische kansen creëert in landelijke gebieden door heel Nederland, doordat Nederlanders de staycation omarmen en hun eigen land verkennen”.

Bron en meer informatie: Airbnb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *