Ontwikkelaars van DOMunder werken aan nieuwe historische Utrechtse attractie; Paleis Lofen

De Utrechtse historie zichtbaar maken op plekken waar de gebouwen inmiddels (grotendeels) zijn verdwenen. Na het belevingsconcept DOMunder op het Domplein, werken de initiatiefnemers nu aan het opnieuw zichtbaar maken van Paleis Lofen in hartje Utrecht.

Stadsherstel Utrecht verwierf recent een gedeelte van de kelders met daarin resten van het voormalige souterrain (begane grond) van het voormalige Paleis Lofen. Vervolgens is aan DOMunder gevraagd om de kelders met deze resten toegankelijk te maken voor iedereen.

Paleis Lofen wordt gebouwd door DOMunder en de Paleis Lofen-community van Utrechters. Op 2 juni 2022, de 900ste verjaardag van Utrecht, opent Paleis Lofen weer haar deuren. Tinker Imagineers is, net als bij DOMunder, opnieuw de partner die de conceptontwikkeling voor haar rekening neemt.

Voordat het zover is, werkt de Paleis Lofen-community aan het belevingsconcept van de historische attractie Paleis Lofen. Het schetsontwerp is gereed en geeft een eerste impressie van wat je als bezoeker vanaf 2 juni kunt beleven. 

De historische attractie Paleis Lofen neemt je mee naar het Utrecht van de 12e eeuw. De spanningen tussen de keizer, bisschop en bewoners lopen hoog op. De strijd mondt uit in de stadsrechten van Utrecht op 2 juni 1122. Dwaal 900 jaar later door de resten van het keizerlijk Paleis Lofen, de plek waar Utrecht stad werd. Zet de VR-bril op en je bent er bij op 2 juni 1122.

Meer informatie (crowdfundcampagne): www.voordekunst.nl/projecten/10504-domunder-15

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *