Onderzoek naar Vrijetijdsbesteding in de Delta

Kenniscentrum Kusttoerisme heeft een onderzoek gepubliceerd naar de vrijetijdsbesteding in de Delta. De rol van toerisme en vrije tijd is in de loop der jaren sterk veranderd, onder invloed van sociale, culturele en economische trends en ontwikkelingen. Wat is de invloed van deze trends en ontwikkelingen op de invulling van onze vrije tijd?

De themapublicatie Vrijetijdsbesteding in de Delta biedt u inzicht in de tijdbesteding van Nederlanders, zoomt dan verder in op de besteding van hun vrije tijd en strijkt dan neer in de Delta om in te gaan op uitstapjes in de regio en uitstapjes van mensen uit de regio.

Trends
Door de verslechterende economische omstandigheden maken mensen andere keuzes. Een deel van de Nederlandse bevolking heeft in de afgelopen jaren bespaard op niet noodzakelijke uitgaven. In de vrijetijdssector is dit terug te zien door een verschuiving van kapitaalintensieve naar minder kapitaalintensieve activiteiten. Hierdoor staat funshoppen als activiteit onder druk. Ook demografische ontwikkelingen komen aan bod (vergrijzing). Verder is er aandacht voor de nieuwe Sociaal Culturele context waarin mensen altijd en overal bereikbaar (kunnen) zijn en het ontstaan van nieuwe communities via het internet.

Bekijk de publicatie online op www.kenniscentrumtoerisme.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *