Recron directeur Joep Thönissen heeft in een brief aan minister Verhagen gepleit om de branche een kans te geven om de situatie rondom de recreatienetten zelf op te lossen. De Recron voert daarover overleg met Netbeheer Nederland en de ANWB, die de consumenten vertegenwoordigt. Als de wetswijziging in de Gaswet en de Electiciteitswet door gaat verwacht de brancheorganisatie een lastige situatie rondom de overdracht van de netwerken en stijgende kosten voor ondernemers en toeristen.
De discussie is bijzonder ingewikkeld omdat een groot deel van de wetgeving wordt bepaald door Europa. Die wil een vrije keuze van energieleverancier voor alle consumenten; dus ook op recreatieparken. Wat er vooraf ging aan de discussie kunt u lezen in eerdere artikelen op deze website:
Financiële strop dreigt voor vakantieparken door wetgeving energie (5 augustus)
Veel vragen over energie-recreatienetten in de tweede kamer (23 september)
De RECRON lobby
Op dit moment zijn de gesprekken met het ministerie in volle gang. Op het onderdeel netbeheer lijkt het mogelijk om tot een goede oplossing voor alle partijen te komen. Een oplossing voor de energielevering door recreatieondernemers is verder uit zicht. Daarom heeft RECRON een brief geschreven naar minister Verhagen om ook op dit onderdeel nader tot elkaar te komen. In de brief nodigt Joep Thönissen de minister uit voor een gesprek over deze problematiek.
Doordat de Tweede Kamer vorige week het probleem van de recreatieondernemers met een spervuur van vragen op de politieke agenda heeft gezet kan niemand meer om het probleem heen. RECRON wil de minister overtuigen dat de oplossing van RECRON het beste is voor alle partijen.
Meer informatie: www.recron.nl
Eén reactie
Voor ons als vaste bewoners van een recreatiepark is deze wet een uitkomst.
Wij moeten nu driemaal zoveel gas, water en licht betalen als een andere inwoner van Nederland.
Wanneer het ondergebracht wordt bij de reguliere netten krijgen wij tenminste ook een normale prijs te betalen.
Wij hebben hier reeds 01-01-2008 een conflict mee met onze parkbeheerder.
Let wel, wij staan op eigen grond met een eigen WOZ waarde en het parkbeheer bezit alleen 10% onverkochte kavels.