Veel vragen over energie-recreatienetten in de tweede kamer

Het plan van minister Verhagen (EL&I) om recreatieondernemers gelijk te stellen met grote netbeheerders en energieleveranciers wordt door de Tweede Kamerleden op de pijnbank gelegd. Zowel links als rechts stelt vragen over de onnodig hoge kosten, extreme stijging regeldruk en de Nederlandse kop op Europese wetgeving. RECRON heeft zich de afgelopen maanden hard ingespannen om het belang van de recreatieondernemers op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen.

Bekijk de situatie rondom de aanstaande wetgeving recreatienetten op deze website. (Wat ging er aan vooraf…)

Elke politieke partij heeft zijn eigen invalshoek. Zo richt de PVV zich vooral op het desastreuze effect  van de wetgeving op de kleine MKB bedrijven. Het CDA vraagt zich af hoe er met deze regels wordt omgegaan in andere landen. Is Nederland op dit onderwerp het braafste jongetje van de klas? De PvdA vraagt naar de onevenredig hoge lastenverzwaring en wil opheldering van de minister waarom hij dit laat gebeuren. De VVD wil graag inzicht in de financiële gevolgen voor de recreatieondernemers en de SP vraagt de minister om ruimte voor de oplossing van de RECRON.  De ChristenUnie maakt zich zorgen over de waardeoverdracht. Als recreatieondernemers hun net moeten overdragen, krijgen zij dan wel een eerlijke prijs?

Ondertussen is RECRON in gesprek met andere belanghebbenden om tot een werkbare oplossing van het probleem te komen. De aandacht van de Tweede Kamer zorgt ervoor dat het wetsvoorstel zoals het er nu ligt in ieder geval niet zomaar kan passeren en dat RECRON de ruimte krijgt om tot een werkbare oplossing te komen. De antwoorden van de minister op de vragen komen waarschijnlijk in oktober. Naar aanleiding van de antwoorden gaat de Tweede Kamer in debat met de minister.

Meer informatie: http://www.recron.nl/uit-de-lobby/eer/verplichte-overdracht-netbeheer

Bron: Recron

2 reacties

  1. Naar mijn mening maakt de politiek zich hierover ten onrechte druk. De regelgeving geldt namelijk uitsluitend voor recreatienetten waarop woningen met een ‘WOZ’ toekenning zijn aangesloten. Dus is dit niet van toepassing op tenten, toercaravan en stacaravans. Door dit wetsvoorstel worden alleen de eigenaren van recreatieterreinen getroffen waar mensen (semi) permanent wonen. Deze terrein eigenaren raken nu hun monopolie kwijt. Hierdoor kunnen ze de belachelijk hoge prijzen die ze nu hanteren niet meer in rekening brengen. Overigens heeft elke WOZ woning al recht op vrije keuze van energieleverancier, dus is deze wet alleen een logische vervolgstap hierop.

  2. De Recron probeert het monopolie nu te behouden:( Is er geen vereniging die ons vertegenwoordigd hier tegen?

    John je schrijft dat woz woningen dit recht van vrije keuze al hebben, waar kan ik dit vinden daar ik in een rechtszaak verwikkeld bent met een beheerder/eigenaar hierover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *