Restjes brood van hotel gebruikt door locale bierbrouwer

Deze week is het de Week Zonder Afval. De campagne van Milieucentraal is gericht op afval. Maar ook voor ondernemers is afval natuurlijk een thema. Sommige ondernemers weten zelfs dáár iets van te maken.

Zoals Frank en Coen. Dit soort verhalen brengen inspiratie om creatief om te gaan met duurzaamheid. Daarom delen we ze graag. Dit is het verhaal van Coen en Frank en hun bier van geredde boterhammen.

“Elk biertje is twee boterhammen, toch? Nou, dat is hier letterlijk het geval”, vertelt biersommelier Frank Wouters van OPENER bier. Hij maakt bier van brood dat overblijft in het GuestHouse Hotel van Coen Schelfhorst: “Stokbrood, krentenbrood, eierkoeken… En dat is alleen nog maar van het ontbijt. Brood dat we anders zouden weggooien.”

En nu brouwt Frank er bier van! Bier dat vloeit uit de tap van het hotel in Kaatsheuvel. General manager Christianne: “Het is een lekker biertje en een leuk verhaal om te vertellen aan onze gasten. Proef je het zoet van de eierkoeken?”, zeg ik dan. Brood dat anders weggegooid zou worden, wordt nu dus gebruikt om bier te brouwen. Dat betekent minder voedselverspilling én 30 kilo minder graan om te verbouwen en naar de brouwerij te rijden. Duurzaam? Zeker. Maar ook heel leuk om te doen en te vertellen. Net als in brood en bier zit er energie in!”

Wat gooi jij regelmatig weg? Kun je daar iets van maken en daarmee je verhaal vertellen?

De mensen van Een Gezond Leisureklimaat helpen je graag (en meestal gratis).

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *