Onderhandelingen CAO recreatie zijn van start gegaan

De vakbonden hebben in de eerste onderhandelingsronde een lijst met wensen op tafel gelegd. Dat betreft o.a. een bruto loonsverhoging van € 100 per maand, een eindejaarsuitkering ter hoogte van 8,33% van het bruto jaarsalaris + een fors hogere toeslag voor werken in het weekend.

Om maar met de positieve overeenkomsten te beginnen: werkgeversorganisatie HISWA RECRON toont begrip voor het verzoek van de vakbonden om een loonsverhoging: “Wij vinden een loonsverhoging na een jaar waarin de 0-lijn is gehanteerd weliswaar gepast en ziet ook de krapte op de arbeidsmarkt, maar legt zich nog niet vast op een percentage. De bedrijfseconomische omstandigheden als gevolg van de Corona pandemie worden uitdrukkelijk meegewogen.”

Toeslag onregelmatig werken

Over de verhoging van toeslag onregelmatig werken en de eindejaarsuitkering zijn de werkgevers minder enthousiast. De vakbonden FNV Recreatie en CNV Vakmensen betogen dat een weekendtoeslag in veel andere sectoren veel hoger is dan in de recreatiesector en willen deze ongelijkheid gaan recht trekken. Zij stellen voor om het werken op zondag te verhogen van 25% naar 50% en voor het werken op zaterdag een toeslag in te voeren van 25%.

HISWA RECRON gaat niet erg diep in op hun stellingname en houdt het bij een kort statement op de website.

Bekijk de volledige wensenlijst van de vakbonden op: www.fnvhoreca.nl

FNV Recreatie verwacht dat het vervolg van de onderhandelingen voornamelijk zal gaan over de hoogte van de collectieve loonsverhogingen in 2022 en 2023.

Maandag 15 november zal er verder onderhandeld worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *