Nieuw online platform voor verzoeken om rookvrije speelomgevingen

De Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds zetten een nieuwe stap op weg naar een Rookvrije Generatie. Via het nieuwe platform rookvrij.nl kan iedereen nu met één druk op de knop laten weten welke sportvelden, speelplekken en schoolpleinen in hun buurt rookvrij moeten worden.

Met deze online handtekeningenactie kunnen straks alle betrokkenen zien waar in de regio behoefte is aan bescherming van kinderen tegen de schadelijke gevolgen van tabaksrook. En zo kan iedereen zelf helpen voorkomen dat kinderen beginnen met roken.

Zie ook: Onoverdekte wachtrijen bij attracties Club van Elf rookvrij

Rookvrije plekken voor kinderen
Ruim 8 op de 10 Nederlanders willen dat plekken waar kinderen sporten, spelen en naar school gaan rookvrij worden, zo blijkt uit recent onderzoek[1]. Toch zijn er in elke regio nog steeds honderden van dit soort plekken waar gerookt wordt, ook waar kinderen bij zijn. Met rookvrij.nl laten initiatiefnemers de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds zien dat het rookvrij maken van een plek waar kinderen spelen heel eenvoudig is.

Iedereen kan iets doen
Floris Italianer, voorzitter van de Alliantie Nederland Rookvrij: “Met rookvrij.nl kan iedereen met zijn of haar stem de sportvereniging in de wijk, speeltuin op de hoek of het buurtschooltje steunen bij het rookvrij worden. Zo geven we iedereen de kans om zelf actie te ondernemen en zo de rookvrije generatie te realiseren.”
Door op rookvrij.nl aan te geven dat een sportveld, speelplek of school rookvrij moet worden geeft iemand een duidelijk signaal af. Hoe meer mensen tekenen, hoe makkelijker het wordt om bestuurders te overtuigen van het invoeren van een rookvrij-beleid. Zo kan iedereen bijdragen aan het rookvrij maken van plekken in de buurt en gaat heel Nederland, samen met de meer dan 125 partijen verenigd in de Alliantie Nederland Rookvrij, op weg naar een Rookvrije Generatie.

Meer informatie:
https://alliantienederlandrookvrij.nl/
www.rookvrij.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *