Nieuw digitaal & immersief kunstcentrum in Amsterdam: Fabrique des Lumières

Op 22 april 2022 opent in Zuiveringshal West op het Westergasterrein in Amsterdam een nieuw digitaal kunstcentrum: Fabrique des Lumières. Het kunstcentrum is een initiatief van het Franse bedrijf Culturespaces dat bekend is van de oprichting van Atelier des Lumières in Parijs.

Impressie ‘Gustav Klimt, goud en kleurrijk’: © akg- images / Erich Lessing ; © De Agostini Picture Library / E. Lessing  / Bridgeman Images – © Culturespaces / Nuit de Chine

In Fabrique des Lumières zullen immersieve exposities te zien zijn van klassieke, moderne en hedendaagse kunstenaars. Met behulp van geavanceerde technologie worden de kunstwerken door lichtprojecties en begeleidende muziek tot leven gebracht. De eerste expositie bestaat uit werken van de kunstenaar Gustav Klimt en zijn tijdgenoten en biedt de bezoeker een nieuw perspectief op de Weense schilderkunst van de negentiende en twintigste eeuw.

Fabrique des Lumières

De exposities van Fabrique des Lumières – die voor alle generaties toegankelijk zijn – zijn zo vormgegeven dat zij de architectuur van de Zuiveringshal West, met zijn zeventien meter hoge muren en 2.800 m2, helemaal tot zijn recht laten komen. Fabrique des Lumières maakt gebruik van geavanceerde, unieke technologie om immersieve exposities te presenteren die worden gewijd aan verschillende hoofdpersonen uit de kunstgeschiedenis. Sinds de opening in Parijs in 2018 heeft Atelier des Lumières meer dan drie miljoen bezoekers getrokken voor gedigitaliseerde kunstwerken van onder anderen Vincent van Gogh, Claude Monet, Gustav Klimt en Salvador Dalí.

Culturespaces beheert momenteel het grootste digitale kunstcentra netwerk ‘DES LUMIÈRES’ ter wereld en zet zijn ontwikkeling en zijn missie van culturele verspreiding op internationale schaal voort.

‘DES LUMIÈRES’ digitale kunstcentra van Culturespaces:

  • Atelier des Lumières, Paris
  • Bassins de Lumières, Bordeaux
  • Carrières de Lumières, Baux-de-Provence
  • Hall des Lumières, New York (opening in 2022)
  • Fabrique des Lumières, Amsterdam
  • Infinity des Lumières, Dubaï
  • Théâtre des Lumières, Séoul (opening in 2022)
  • Bunker de Lumières, Jeju

Meer informatie: www.fabrique-lumieres.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *