NHTV wil erkenning voor wetenschappelijke status

NHTV internationaal hoger onderwijs Breda wil zo snel mogelijk volledige erkenning als internationale instelling waarbinnen zowel hoger beroepsonderwijs als volwaardig wetenschappelijk onderwijs wordt aangeboden op bachelor en master niveau. Dit in combinatie met praktijkgericht en wetenschappelijk onderzoek. De onderbouwing hiervan wordt gegeven in de Prestatieafspraken van NHTV met het Ministerie OC&W die vorige week werden gepresenteerd.

NHTV neemt op het moment al een unieke positie in binnen het Nederlandse hoger onderwijs en wil dit verder uitbouwen. Met prestatieafspraken die nu zijn opgesteld wil NHTV ook formeel erkenning verkrijgen voor haar rol als hbo/wo instelling voor hoger onderwijs. Meer dan een hogeschool maar geen universiteit.

NHTV heeft er behoefte aan om voor buitenlandse universiteiten een gelijkwaardige partner te zijn en zich helder te positioneren richting buitenlandse studenten die de status van de instelling meewegen bij hun studiekeuze. Ook bij participatie in Europese tenders in het kader van onderzoek is de (h)erkenning als instelling voor hoger beroepsonderwijs en wetenschappelijk onderwijs bepalend. Bovendien is er binnen het werkveld een groeiende behoefte aan medewerkers op een hoger kennisniveau.

De verscheidenheid van het onderwijsbestel zou zo werkelijk ‘Veerman-proof’ zijn: vanuit de inhoud nieuwe vormen van gedifferentieerd hoger onderwijsaanbod ontwikkelen en in het kader van de profilering ook kansen op verwezenlijking bieden.
Met de benoeming van de ‘universitair’ ervaren Hein van Oorschot als nieuwe voorzitter van het College van Bestuur, per 1 september, als opvolger van Hans Uijterwijk, zal de gekozen strategie worden voortgezet.

meer informatie: www.nhtv.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *