Lange periode zonnig weer op komst

Het is inmiddels bekend: zonnig zomerweer komt er aan. In dit artikel bekijkt weeronline.nl de kans dat het mooie weer ook lang aanhoudt. Voorlopig ziet het er best goed uit! Laat de vakanties maar beginnen.

Geversduin - 062Vanaf vrijdagmiddag aangenaam zomerweer
Vrijdagochtend passeert nog een zwakke storing. Veel regen levert dit niet op. Op veel plekken zelfs helemaal niets, maar de dag zal wel met veel wolken beginnen. De kern van een hogedrukgebied verplaatst zich op deze dag van Zuidwest-Engeland naar ergens vlak ten noorden van de Wadden. Hierdoor zal de bewolking verdwijnen. Gedurende de dag breekt de zon steeds beter door en met maxima in het binnenland tussen 22 en 25 graden kunnen we zeggen dat de mooiweer-periode vrijdagmiddag start.

Zonnig en zomers weekend
Tijdens beide weekenddagen zorgt het hogedrukgebied ervoor dat het, op wat sluierbewolking na, onbewolkt is. De middagtemperaturen liggen in het noorden, door een wind van zee, net boven de 20 graden. Langs de westkust kan ’s middags ook een frisse zeewind opsteken. In het midden en zuiden wordt het 25 graden of meer. Op zondag bestaat de kans dat de temperatuur in het zuidoosten net 30 graden weet te bereiken.

Zomerweer houdt nog een tijdje aan
Volgende week blijft het hogedrukgebied in de buurt liggen. De neerslagkansen zijn klein en het weerbeeld is zonnig. Naar verwachting blijft de wind meest noord(oost)elijk, waardoor de middagtemperatuur aan de noordkust maar net boven 20 graden uitkomt. Terwijl in het midden en het zuiden van het land het dagelijks circa 24-28 graden wordt. Volgens de laatste kansverwachtingen van de toonaangevende weermodellen houdt het zonnige zomerweer zeker tot volgende week donderdag aan. Daarna neemt de buienkans iets toe en wordt ook de temperatuurverwachting meer onzeker. De kansen op overwegend droog weer blijven overigens behoorlijk groot.

Bron: www.weeronline.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *