KvK zet steunmaatregelen voor ondernemers in overstroomde gebieden op een rijtje

Ondernemers in Limburg, die zijn getroffen door de extreme wateroverlast van afgelopen week, kunnen rekenen op ondersteuning door de overheid. Er zijn verschillende regelingen waarmee financiële schade wordt gecompenseerd.

Zij-arm van de Maas (foto Ivan Jans via Pixabay)

Naast de Wet tegemoetkoming schade bij rampen mag een ondernemer ook een beroep doen op een aantal coronaregelingen die je helpen bij omzetverlies als gevolg van waterschade.

Tegemoetkoming schade bij rampen

Bewoners, ondernemers, overheden, religieuze instellingen, verenigingen en stichtingen kunnen in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de kosten bij materiële schade die niet verzekerbaar, vermijdbaar of verhaalbaar is.

De coronamaatregelen, die nu ook open staan voor getroffen bedrijven, zijn de NOW regeling (tegemoetkoming in de loonkosten) en de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) regeling.

Meer informatie: www.kvk.nl

Verzekeringsmaatschappijen

Ook verzekeringsmaatschappijen nemen een deel van de schade op zich. In diverse media hebben zij al aangegeven dat zij van plan zijn om soepel en snel met schade-aanvragen om te gaan.

Het Nederlands verbond van Verzekeraars heeft een pagina met Tips en handige links ingericht om o.a. ondernemers te helpen om de schade goed te kunnen inventariseren en door te geven.

Meer informatie: www.verzekeraars.nl/verzekeringsthemas/nieuwe-risicos/klimaat/watersnood-limburg

Provincie Limburg kijkt al naar de toekomst

Op de website van de provincie Limburg zien we een artikel verschijnen met plannen om de extreme vorm van wateroverlast in de toekomst te voorkomen. Daarvoor wordt versneld een Actie Waterplan Limburg ontwikkeld. Vooral de beekdalen vormden tijdens de overstromingen een zwakke schakel die de provincie snel wil aanpakken. De provincie wil bij de aanpak diverse maatschappelijke partijen, waaronder ondernemers in het gebied, betrekken.

Meer informatie: www.limburg.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *