KHN wil Horeca toekomstbestendig maken

Tijdens de opening van de Horecava deelde Horeca Nederland directeur Lodewijk van de Grinten zijn ambities voor 2011. De branche is nog lang niet hersteld van de crisis,  kostenbesparing en innovatie zijn de beste medicijnen om snel weer de weg omhoog te vinden.

Horecava 2011
Horecava 2011

Toekomstbestendigheid van de horecabranche
“De juiste balans in prijs-kwaliteit, professionaliteit en innovatie zijn de factoren die van grote invloed zijn op de toekomstbestendigheid van de horecaondernemer.”, aldus Van der Grinten. Bovendien zien we dat de spanning op de horecabranche t.o.v. bijvoorbeeld concepten in de retailbranche de komende jaren zal toenemen.

Innovatie en social media
Van der Grinten gaf als voorbeeld van innovatie het op intelligente wijze benutten van social media zoals twitter, linkedin, hyves en facebook. Koninklijke Horeca Nederland zal op dinsdag 11 januari het Social Media Magazine presenteren voor horecaondernemers ter ondersteuning in hun bedrijf. Ontmoeten en binden van de gasten kan niet meer uitsluitend binnen de muren van de horecalocatie. “Gasten willen ook op andere manieren betrokken zijn bij de totale beleving van een horecaconcept”, aldus Lodewijk van der Grinten. De gasten waarderen de horecaondernemers die met fatsoen en met vakkennis zorgen voor een goede en gastvrije beleving.

Belangenbehartiging
In het afgelopen jaar heeft Koninklijke Horeca Nederland de relaties met lokale en landelijke overheden verstevigd. Het Platform Verduurzaming Voedsel en het sluiten van het convenant Gezond Gewicht zijn daar voorbeelden van. Obesitas, duurzame voeding en verantwoord alcohol schenken krijgen ook in het komende jaar extra aandacht. Ook de samenwerking met politie en Openbaar Ministerie om overvallen aan te pakken en het verminderen van de bureaucratie die voor veel ondernemers speelt bij het aanvragen van vergunningen hebben concrete resultaten opgeleverd.

Ondernemersdossier Horeca
Een concreet resultaat is vertaald in de introductie van het Ondernemersdossier Horeca. Hiermee is het mogelijk voor de horecaondernemers om alle wetten en regels op 1 plek te vinden en ook direct vergunningen aan te vragen.

Bron: Koninklijke Horeca Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *