Interactief VVV Inspiratiepunt Doetinchem opent de deuren

Het nieuwe VVV Inspiratiepunt van Doetinchem is geopend op de benedenverdieping van het oude postkantoor, waar nu de VVV en Stadsmuseum gevestigd zijn. In het inspiratiepunt kunnen inwoners en bezoekers zich laten inspireren om er op uit te gaan in de gemeente Doetinchem en de Achterhoek. 

Directeur Esther Ruesen is trots op de transformatie. “Bezoekers verwachten steeds meer beleving en met dit inspiratiepunt spelen we daar op in. Daarbij geven we aan de hand van de verhalen van Doetinchem tips over hoe je die zelf kunt beleven. Ik ben ongelooflijk trots op onze vrijwilligers en alle andere partijen die hier een succes van hebben gemaakt.” “Doetinchem als centrum gemeente van de Achterhoek heeft nu een fysieke plek die recht doet aan de vele mogelijkheden die wij te bieden hebben”, aldus Ruesen.

Inspiratie over de omgeving

Het vernieuwde VVV Inspiratiepunt heeft veel interactieve onderdelen die je zelf kunt bedienen. Zo is er bij binnenkomst een keuzerad waarmee je aan de hand van vier thema’s diverse bezienswaardigheden in en om de stad Doetinchem kan ontdekken. Door het bedienen van het rad verandert de projectie op de wand en krijg je tips om er op uit te gaan.

Bij de verhalentap krijg je verhalen uit de stad Doetinchem. Door letterlijk een biertaphendel naar je toe te trekken krijg je video’s of verhalen te zien over het centrum van de stad. Een stukje verderop in de ruimte stroomt de Oude IJssel over een wand en de vloer; een spectaculair kunstwerk van Rianne te Kaat.

Op de Achterhoek wand krijgen bezoekers tip over de bredere regio en door middel van de Routemixer kun je routes op maat creëren. Tot slot zijn de vitrines omgevormd tot interactieve onderdelen. De indrukwekkende historische maquette van Doetinchem (1940) is ook in de nieuwe opstelling nog steeds te zien.

Stimuleringsprogramma Achterhoek Toerisme

De realisatie van het VVV Inspiratiepunt wordt uitgevoerd door Stichting Stadsmuseum Doetinchem en is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van gemeente Doetinchem, Achterhoek Toerisme, provincie Gelderland en LEADER/Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling en een bijdrage uit de Vrijetijdsagenda van de samenwerkende gemeenten in de Achterhoek. Het project maakt onderdeel uit van een stimuleringsprogramma van Achterhoek Toerisme om fysiek gastheerschap een nieuwe impuls te geven.

Meer informatie: https://zakelijk.achterhoek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *