Gentse Winterfeesten kiezen voor rolschaatspiste om energie te besparen

De Gentse Winterfeesten krijgen dit jaar een rolschaatsbaan ter vervanging van de traditionele ijspiste. Met deze keuze wordt veel energie bespaard. Daarnaast kijkt de organisatie ook naar andere maatregelen om het event duurzamer te maken.

foto Gentse Winterfeesten door: Ⓒ Nick Decombel

Zie ook: Zwembaden en kunstijsbanen in de problemen door hoge energietarieven

Rolschaatspiste

Onder de stadshal komt dit jaar een rolschaatspiste van 400 vierkante meter. Daarmee is dat de grootste mobiele rolschaatsbaan in openlucht in België. De Stad Gent en organisator Look i Like sloten hierover in goed overleg een akkoord voor de komende drie edities van de Winterfeesten. De keuze voor een rolschaatspiste bespaart jaarlijks bijna 24.000 kWh aan elektriciteit, en maakt het winterfeest in Gent in één klap een pak duurzamer.

Bram Van Braeckevelt, schepen van Evenementen in Gent: “In tijden van klimaatverandering is zo’n ijspiste sowieso niet vanzelfsprekend. Met de huidige energieprijzen komt er, naast een ecologisch, ook nog een economisch argument bij op tafel. Beide zaken zorgen dat we nu samen beslissen om de ijspiste te vervangen door een rolschaatspiste. Ik ben daar erg tevreden mee.”

Extra inspanningen rond duurzaamheid

De Gentse Winterfeesten doen verder ook andere inspanningen op het vlak van duurzaamheid. Zo zal er opnieuw gewerkt worden met herbruikbare bekers. De Winterfeesten zullen verlicht worden met ledlampen die ’s nachts uitgeschakeld worden. Momenteel bekijkt Look i Like ook het gebruik van herbruikbaar servies en het installeren van zonnepanelen op de tenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *