Gemeente Deventer wil meer recreatiebedrijven binnen de gemeentegrenzen

De gemeente wil het aantal recreatieve overnachtingen in de gemeente verhogen van 150.000 in 2012 naar 500.000 in 2020. Daarom stelt het college van burgemeester en wethouders de raad voor om de regels voor verblijfsrecreatie aan te passen.

De wens tot meer ruimte voor verblijfsrecreatie komt voort uit ‘DEVisie 2020’. DEVisie 2020 is opgesteld door vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, instellingen en de gemeente. Samen vormen zij de ‘economische kopgroep’.

Een grootschalig kampeerterrein, een bungalowpark of een combinatie daarvan is nog steeds een wens van het college. Zo’n accommodatie ontbreekt op dit moment in de gemeente. De bedoeling is actief op zoek te gaan naar initiatiefnemers. Ook de realisatie van kleine (tot 100 plaatsen) en middelgrote campings (tot 250 plaatsen) is straks mogelijk.

Extra standplaatsen tijdens evenementen
Campings en minicampings krijgen de mogelijkheid bij grote publieksevenementen tijdelijk uit te breiden. Het gaat om maximaal 10 dagen per jaar.

Campervriendelijke gemeente
De campermarkt is een groeimarkt. De gemeente wil zich dan ook profileren als een campervriendelijke gemeente. Er wordt een onderzoek uitgevoerd naar het aanbod van overnachtingsplaatsen voor campers in de gemeente Deventer. Na dit onderzoek, medio 2013, worden de mogelijkheden voor camperstandplaatsen vastgesteld.
Ontwikkelingen sinds 2004

De vorige nota komt uit 2004. Sindsdien zijn er al veel nieuwe recreatieve accommodaties bijgekomen:

  • het aantal campings steeg van 1 naar 4
  • het aantal minicampings steeg van 4 naar 6
  • het aantal hotels steeg van 6 naar 7
  • er zijn 2 groepsaccommodaties bij gekomen
  • er zijn 14 boerderijkamers bij gekomen
  • het aantal bed and breakfastadressen nam toe van circa 15 naar circa 50
  • het aantal camperplaatsen is toegenomen met 25

Bron: gemeente Deventer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *