Gelderse gemeenten willen aftakking van Internationale Maasfietsroute

De internationale Maasfietsroute biedt volop aanhaakkansen voor bedrijven in horeca en toerisme. Voor Gelderse bedrijven is het jammer dat de officiële (LF12) route niet langs de Gelderse zijde van de rivier loopt. Met een lobby willen vijf gemeenten, onder regie van RBT Rivierenland, een aftakking realiseren. Fietstoeristen krijgen daarmee de keuze om ook de Gelderse kant van de Maas te ontdekken.

maas_fiets_routes-940x600De Maasfietsroute
De internationale Maasfietsroute is een grensoverschrijdend project in Frankrijk, België en Nederland. Het doel achter dit initiatief is het ontwikkelen en promoten van een 1000 kilometer lange toeristische route met grote aantrekkingskracht op fietstoeristen. In Nederland is er voor gekozen om twee bestaande Lange Afstand Fietsroutes (LF3 en LF 12) te gebruiken als basis voor de Maasfietsroute in Nederland. Voor een aantal Gelderse gemeenten betekent dat dat zij de internationale toeristen op de LF12 alleen aan ‘de overkant’ voorbij zien fietsen.

De Lobby
Richard de Bruin, directeur van RBT Rivierenland, is door de provincie Gelderland gevraagd om op te treden als contractpartner namens Gelderland in dit internationale project. Hij wil dat de LF12 fietsroute een aftakking krijgt naar de Gelderse zijde van de Maas. De Bruin “Je kunt dan denken aan een A- en een B-variant van de route langs beide zijden van de Maas; het liefst ook met meerdere punten waarop je een oversteek kunt maken. Dat biedt de fietstoerist een ruimere keuze aan fietsmogelijkheden en Gelderse horeca en toeristische bedrijven een kans om aan te haken.”

De Coalitie
De lobby wordt ondersteund door vijf Gelderse gemeenten die langs de Maas zijn gelegen: Maasdriel, Zaltbommel, West Maas en Waal, Heumen en Wijchen. Ook gebiedsbeheerder Uiterwaarde en het RBT knooppunt Arnhem Nijmegen (RBT KAN) hebben hun steun toegezegd. De vijf gemeenten leggen het projectplan, inclusief de financiële consequenties, op dit moment voor aan de politieke achterban.

Meer informatie: http://rivierenland.biz/internationale-maasfietsroute/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *