Familiepark Drievliet overgenomen door de Looping Group

Vlak voor de opening van het zomerseizoen 2024 maakte Familiepark Drievliet en de Looping Group bekend dat Haagse attractiepark is overgenomen door de Franse pretparkketen. Het park, wat haar oorsprong vond in 1938, bleef jarenlang in handen van de familie Faaij maar komt nu in handen van een grotere groep.

De Looping Group, een exploitant van meerdere regionale parken in Europa, kondigde vlak voor het Paasweekend de overname van Drievliet B.V. aan. Voor de groep heeft het park, wat midden in de randstad ligt, een strategische locatie, waardoor de groep met de toevoeging van het park aan de keten hoopt uit te groeien tot 6,6 miljoen bezoekers per jaar.

Drievliet werd in 1938 opgericht door de familie Faaij, die het familiepark ontwikkelde en exploiteerde sinds de opening. Het park biedt 40 attracties en (live)shows voor haar gasten, voornamelijk gericht aan gezinnen met jonge kinderen. Het park werd de laatste jaren beheerd door Wim, Jos en Piet Faaij. Wim en Jos zullen het bedrijf verlaten. Piet Faaij zal onder de nieuwe eigenaar een sleutelrol binnen het park behouden.

Familiepark Drievliet is het 19e park van de Looping Group en samen met Avonturenpark Hellendoorn het tweede recreatiepark van de groep in Nederland. De groep hoopt een nieuw platform in de regio te kunnen bouwen door middel van twee complementaire regionale recreatieparken. Looping Group is van plan om de ontwikkeling van Familiepark Drievliet te versterken met dezelfde ondernemersgeest en waardes.

Laurent Bruloy, CEO en mede-oprichter van de Looping Group, zegt in een persbericht: “Ik wil graag de familie Faaij, die het park bijna 90 jaar lang heeft opgericht, ontwikkeld en geëxploiteerd en het tot een van de meest iconische parken van Nederland heeft gemaakt, feliciteren. We hebben diep respect voor alles wat de familie en het team hebben bereikt en we voelen een diepe verantwoordelijkheid om de continuïteit van dit succesvolle verhaal te waarborgen. We zijn ook erg blij om onze aanwezigheid in Nederland te versterken met deze nieuwe aanwinst.”

Bertrand Monier, partner bij PAI Partners, voegde toe: “PAI Partners investeert al enkele jaren in de vrijetijds- en horecabranche en is blij dat Familiepark Drievliet zich aansluit bij het Looping Group-platform met zijn historische attracties. We zijn altijd groot voorstander geweest van de waarde van gezinsgerichte buitenervaringen. Het managementteam van de groep heeft aangetoond in staat te zijn hoogwaardige eigendommen te identificeren, te verwerven en te ontwikkelen die gemeenschappen boeien. Familiepark Drievliet is hiervan een perfect voorbeeld en we zijn er trots op hun partner te zijn.”

Drievliet openede afgelopen vrijdag voor het nieuwe seizoen. Het 2024 seizoen loopt tot 3 november.

Meer informatie: Drievliet.nl / Looping-group.com

Formule X in Familiepark Drievliet (© Luc Jenniskens)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *