Een nieuwe website en een nieuw logo voor de Natuurkampeerterreinen

De huisstijl en website van Natuurkampeerterreinen krijgt een update. Ook de gerelateerde GroepsNatuurkampeerterreinen en Trekkershutten krijgen een nieuw jasje.

De aankondiging gebeurde op dezelfde dag dat de VeKaBo aankondigde dat zij zich ook gaan richten op accommodaties in de natuur (voorheen alleen naast een agrarisch bedrijf.)

De meest in het oog springende verandering is de vormgeving van de website. Er is gekozen voor een intuïtieve navigatie met het gebruik van veel beeld. Gezamenlijk zorgt dit voor een sterk verbeterde ervaring en gebruikersgemak.

Terreinzoeker

Naast de vormgeving zijn ook diverse functionaliteiten verbeterd, waaronder de terreinzoeker. De terreinzoeker is de meeste gebruikte tool van de website. Daarom is er goed naar gekeken hoe hiermee beter ingespeeld kan worden op het gebruik door bezoekers. Dit is enerzijds gedaan door twee filters toe te passen vóór de terreinzoeker en anderzijds door de menu- en zoekstructuur te optimaliseren.

Lid worden

Een laatste belangrijke wijziging is een verduidelijking van de lidmaatschapsstructuur. Om te kamperen op een Natuurkampeerterrein, heb je de Natuurkampeerkaart nodig. De diverse lidmaatschapsvormen die mogelijk zijn, worden nu helderder weergegeven: een eenmalige aanschaf of een doorlopend lidmaatschap op de Natuurkampeerkaart, met of zonder Het Groene Boekje. Ook hiermee verhoogt De Groene Koepel het gebruikersgemak van de website.

De Groene Koepel

Het netwerk van Natuurkampeerterreinen wordt beheerd door Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur. De Groene Koepel zet zich in voor groene verblijfsrecreatie. Onder de vier kernwaarden natuurbeleving, duurzaamheid, cultuurhistorie en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) zijn binnen De Groene Koepel vertegenwoordigd: Natuurkampeerterreinen, GroepsNatuurkampeerterreinen, Trekkershutten en het DGK Lab.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *