Dit jaar nam Capfun al weer twee campings over in Nederland

In januari van dit jaar maakten we melding van de tiende Nederlandse Capfun-camping. Inmiddels hebben er weer twee nieuwe overnames plaatsgevonden en staat de teller op twaalf. De Veluwse Camping De Scheepsbel en de Brabantse camping Ponderosa zijn nieuw in het assortiment van Capfun.

Zie ook: Campingketen Capfun koopt tiende Nederlandse camping

Camping De Scheepsbel, gelegen vlak bij Nunspeet, werd op 1 januari 2021 overgenomen. Zij voeren inmiddels het Capfun-logo, en worden vermeld op de website van Capfun. Er wordt daar inmiddels druk gewerkt aan het plaatsen van nieuwe Capfun mobil homes. Aan het begin van de zomer moeten dat er 50 zijn. Verder staat er komende winter de bouw van een nieuwe grote speeltuin gepland en er zal wat gaan gebeuren met het thema water – in de Capfun stijl. De oud eigenaar, Alex Huisman, is nog actief op het bedrijf en volop bij de nieuwe ontwikkelingen betrokken.

Camping Ponderosa, die op 2 april 2021 werd overgenomen, is (op 19 mei) nog niet gelabeld als Capfun-camping en wordt ook nog niet vermeld op de website van Capfun. Marly Hendrickx, de voormalig eigenaar van de Ponderosa legt uit waarom de camping werd verkocht: “We stonden wederom voor grote investeringen. Het overdekte zwembad en de speeltuin waren door de corona en uitbreiding te klein geworden. Aangezien we geen opvolgers hebben en Capfun op ons pad kwam, zijn wij overgegaan tot deze verkoop.”

Capfun campings profileren zich o.a. met een aanbod van een scala aan waterattracties en een eigen animatieteam. Bij eerdere overnames werden deze voorzieningen snel geïntroduceerd.

Meer informatie:

Camping de Scheepsbel

Camping Ponderosa

Camping Pinderosa op Eurocampings.nl (omschrijving door ACSI)

www.capfun.nl

5 reacties

 1. Capfun verziekt de markt. Koopt campings op aan de kust, waardoor er honderden mensen gedupeerd worden die na 25 of soms wel meer dan 30 jaar een plaats te hebben gehad op een camping, hun bezittingen moeten verkopen aan een opkoper, om plaats te maken voor verhuur chalets van dit Franse monster. Capfun is gewoon een verdienmodel, wat notabene nog mee gesubsidieerd wordt door de Nederlandse overheid. Mensen reserveer niet bij Capfun jullie komen in bouwputten terecht, doordat er geen materialen geleverd kunnen worden, en niets tijdig opgeleverd kan worden. Blijf er weg als je slim bent.

 2. Capfun zijn gewoon geldwolven eerst seizoen plaatsen opruimen maar dit mededelen net voor de vakantie fun nou het seizoen is wel verpest zo is jammer dat recron achter het groot kapitaal staan

 3. Weer 91 gedupeerde seizoenplaats houders die binnen vier maanden opgerot moeten zijn voor het verdienmodel van Capshit want fun kan ik het niet noemen.
  Hoe kan trouwens een zwembad te klein worden door corona??
  Nee de uitbreiding van de camping op zich zorgt voor meer gasten dus meer zwemmers, maar als je dat niet wilt doe die uitbreiding dan niet.
  Het is gewoon een kwestie van Innen en niet meer hoeven werken voor de rest van je leven, en dit ten koste van de mensen die al jaren klant waren en dus voor jullie succes hebben gezorgd.
  Nu laat je ze barsten en in de kou staan, heel erg bedankt hoor.

 4. Ik vind het heel erg jammer dat er geen toezicht gehouden wordt op de wijze waarop Capfun de Nederlandse markt heeft veroverd.
  Niemand komt op voor de belangen van de kampeerders die duizenden euro’s geïnvesteerd hebben en vaak al jaren lang op een camping staan.
  Het erge vind ik dat de oude eigenaars de campinggasten ook niet informeren. Capfun geeft ook geen informatie waardoor en een nare sfeer ontstaat en mensen niet weten waar ze aan toe zijn.
  Wat ik jammer vind is dat de diversiteit van het aanbod teruggebracht wordt. Alle struiken en bomen worden verwijderd. Spuuglelijke kleine houten mobilhomes vlak naast elkaar neergezet. Voor een prijs!!!
  Het meest belachelijke zwemparadijs wordt neergezet en alle in de loop van de jaren opgebouwde activiteiten worden geschrapt.
  De eenheidsworst is geschapen.
  Uiteindelijk bepaalt de klant of Capfun het gaat maken op de Nederlands markt. Volgens mij vinden weinig mensen vakantie in hun schuur leuk.

 5. Boek gewoon geen vakantie bij capfun, en helemaal niet op camping Heino , want het is een schande wat ze hier bieden! Ze moeten zich schamen dat de op camping Heino huisjes hebben verhuurd.
  Het is niet-Nederlandse dan een bouwput.
  Ze hebben hun vaste standhoudend nooit iets verteld en doen maar wat geen restaurant geen animatie enz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *