Wie neemt Hof van Saksen over?

Tot nu toe is alleen bekend dat de poorten van Hof van Saksen tot 3 september open blijven. Dat is de tijd die de bewindvoerder heeft gekregen om een nieuwe exploitant of koper te vinden.  (zie ook het bericht over de surceance op deze website) Voor de periode daarna zijn er geen boekingen voor het vakantiepark aangenomen.

RTV Drenthe bericht vandaag dat het bod van Roompot Vakantieparken op Hof van Saksen is afgewezen.

(foto’s door www.vakantieadressen.nl)

Ook Landal GreenParks heeft publiek bekend gemaakt dat zij interesse hebben om de exploitatie van het park over te nemen. Commercieel directeur Bas Hoogland ziet het als een mooie uitdaging: “We willen graag de hele exploitatie overnemen; dus naast de boekingen en marketing ook de centrale voorzieningen als horeca, fun, retail en entertainment. Op deze manier kun je de kwaliteit van het park goed blijven garanderen.”

Past het park wel bij Landal?
Hoogland: “Dit park is inderdaad luxer dan onze huidige parken. We zouden dit dan willen profileren als het paradepaardje van Landal, zoals bijvoorbeeld de Bilderberg hotelgroep dat doet met hotel Lauswolt. Landal kent binnen de huidige parken ook al een redelijke prijsdifferentiatie. Zo zijn de wintersportbestemmingen bijvoorbeeld hoger geprijsd dan de gemiddelde parken en ook de strandhuisjes zijn duurder. Maar je ziet dat die al een half jaar van tevoren zijn volgeboekt.”

Afwachten
Hoogland wacht met spanning de komende dagen af: “Ze kunnen toch niet al te lang meer wachten, want de surceance van betaling loopt binnenkort af. Het zal voor elke partij nog een hele uitdaging worden om de boekingen weer op gang te krijgen. Na 3 september staat nu alles leeg en een nieuwe partij zal ook weer vertrouwen moeten terugwinnen van de gasten.”

Meer informatie:
Faillisementdossier.nl
www.hofvansaksen.nl
www.landal.nl

3 reacties

  1. Het maakt niet uit wie het overneemt maar in het management moet wel iets rigoureus gebeuren.
    Mooi park maar slechte onderhoud van huizen. Voor 1 weekend € 750,00 in een vervuild huisje is me iets te veel. Wegens omstandigheden moesten we van 6 naar 8 pers. Boerderij. Blijkt 8 pers. helemaal geen boerderij te zijn maar een gewoon huis. Maar de leiding deed er niets mee. Ook niet een ander huis want ze aten vol zeiden ze. Nou voor nog geen 50% vol ja. Vele huisjes waren leeg. Geen compensatie, 2 uur later in huis en geen management te zien. Nooit meer. Moet Landal toch goed aan de bak om mij daarheen te krijgen. Via het boekingsburo nog bloemen gekregen maar hof van saksen met nog steeds reageren of bellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *