Veel animo bij vakantiegangers voor 2-weekse meivakantie

Onder vakantieboekende consumenten heeft GfK een steekproef gehouden. Deze potentiële reizigers kregen de vraag voorgelegd of de 2-weekse meivakantie die veel scholen hanteren aanleiding is tot het boeken van een buitenlandse vakantie in de periode eind april/begin mei. Bijna 40% beantwoordde deze vraag met een volmondig ‘ja’.

reizenDeze reactie verbaast de ANVR niets. Bij de reisbrancheorganisatie zijn zo’n 275 reisorganisatoren en 1100 reisbureaus aangesloten. Frank Oostdam, directeur van de dit jaar 50-jarige ANVR: “Wij pleiten al langer voor het invoeren van een centraal vastgestelde 2-weekse meivakantie. Ook het rapport van Regioplan dat al eerder in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is gepubliceerd om de huidige regelingen onder de loep te nemen, laat zien dat er een breed draagvlak is voor een verplichte 2-weekse meivakantie”.
Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs heeft eerder in de media al laten weten voorstander te zijn en mogelijk 2 weken landelijk vast te leggen, waarmee hij ook de ouders tegemoet komt.

Travelscan
Ook de boekingen in de afgelopen maand laten in de GfK/ANVR Travelscan, een boekingsstatistiek, zien dat de meimaand de meest populaire maand was om een vakantie te boeken. Uit de ANVR Travelscan, zoals gepubliceerd in brancheblad VIEW, bleek verder dat bestemming Nederland in 2015 met 8% is gegroeid t.o.v. 2014. Ook bij de boekingen in de maand januari bleek dat bestemming Nederland er met +15% t.o.v. januari 2014 zeer positief uitspringt. Spanje en Portugal kennen nog mooiere groeicijfers. Turkije, Griekenland en Frankrijk (2015) zien de boekingen juist teruglopen.

Bron: persbericht ANVR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *