Vakantiepark Hof van Saksen bouwt Waterwereld

Het luxe resort Hof van Saksen, onderdeel van Landal GreenParks, innoveert met de bouw van drie spectaculaire indoor waterglijbanen, gebouwd door de Nederlandse fabrikant Van Egdom.  Een van de glijbanen is de grootste indoor waterglijbaan ter wereld. Vanuit een hoge toren kunnen gasten op spectaculaire wijze afdalen. De drie glijbanen, waarvan twee bandenglijbanen, worden komend najaar in gebruik genomen.

Aan de top
Bekroonde architect Cor Kalfsbeek ontwierp samen met K3H Architecten het nieuwe gebouw en de glijbaantoren passend bij de bestaande Havezate.

  1. De grootste glijbaan is een vierpersoons bandenglijbaan en biedt daarmee een familiebeleving. De grootste indoor glijbaan ter wereld heeft een ‘trechter’ met een diameter van 19 meter.
  2. De tweede glijbaan, met een hoogte van 18,5 meter, is de hoogste bandenglijbaan in de Benelux.
  3. De derde glijbaan, de hoogste en steilste indoor speedslide in Nederland, is gericht op snelheid en zal de echte waaghalzen aanspreken.

“We creëren de ultieme beleving voor onze gasten, een exclusieve ervaring die helemaal past bij Hof van Saksen. Met deze innovatie verstevigen we onze toppositie in de branche. De combinatie van deze glijbanen is uniek en zal zowel jong als oud aanspreken. Met de komst van deze bijzondere waterglijbanen bieden we ook juist de oudere kinderen een buitengewone ervaring. Families met kinderen van alle leeftijden kunnen bij ons samen genieten van een exclusieve vakantiebeleving,” aldus Roland Rozenbroek, general manager van Hof van Saksen. “In de afgelopen jaren hebben al vele vernieuwingen en innovaties plaatsgevonden in de boerderijen, de faciliteiten en in ons activiteitenaanbod om het meest bijzondere resort te blijven. Hof van Saksen is de afgelopen jaren sterk gegroeid qua bezetting en gastwaardering.”

Duurzaamheid
Bij de realisatie van de drie nieuwe indoor glijbanen zijn duurzame keuzes gemaakt in techniek en materiaalgebruik. De glijbanen zijn ontwikkeld met het oog op minimale energieverbruik. Door te kiezen voor de meest efficiënte verwarming en luchtbehandeling kan meer dan 95% van de warmte worden teruggewonnen uit de uitgeblazen lucht en ververs-water. Samen met andere energiebesparingsmogelijkheden in het zwembad en in de Havezate, is de verwachting dat het totale energiegebruik na het in gebruik nemen van de glijbanen niet toeneemt.

Meer informatie: www.hofvansaksen.nl/waterwereld

Trend: Vakantieparken en attractieparken groeien naar elkaar toe
Steeds meer attractieparken realiseren verblijfsaccomodaties naast hun parken (bijvoorbeeld Duinrell, Efteling, Walibi en slagharen). Andersom zien we dat vakantieparken investeren in steeds spectaculairder attracties. Wil je meer weten over deze ontwikkeling, bezoek dan op 8 juni het congres: Het vakantiepark van de toekomst in De Efteling. (georganiseerd door Pleisureworld)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *