Toerisme Vlaanderen investeert 4,7 miljoen in jeugdverblijf

Dat het takenpakket tussen Nederlandse en Vlaamse toeristische promotie-organisaties duidelijk verschilt, blijkt wel uit de realisatie het nieuwe jeugdverblijf ‘De Hagaard’ in Overijse door Toerisme Vlaanderen. Dit nieuwe jeugdverblijf, met een capaciteit van 90 bedden, past in het actieplan van Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois voor de jeugdverblijven in Vlaanderen. De totale investering bedraagt 4,7 miljoen euro. Chirojeugd Vlaanderen zal De Hagaard uitbaten.

jeugdverblijfHet nieuwe jeugdverblijf De Hagaard in Overijse wil een kwaliteitsvolle en betaalbare overnachtingsaccommodatie zijn voor jongeren. In het jeugdverblijf kunnen grote en kleinere jeugdgroepen terecht. Bovendien is elke instelling, organisatie of vereniging die een aanbod uitwerkt voor kinderen en jongeren in groepsverband, welkom in De Hagaard.

“Met de Hagaard komt er in de Groene Gordel een modern en duurzaam jeugdverblijf bij dat op maat van jeugdgroepen is gesneden. Jongeren uit elke vorm van georganiseerd jeugdwerk zullen in een prachtige groene omgeving van vakantie kunnen genieten”, zegt Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois. “Dit nieuwe jeugdverblijf past daarmee in de doelstellingen van het toerisme voor Allen en betekent een flinke opsteker voor de toeristische sector in de regio.”

De bouw van De Hagaard past in het actieplan om de kwaliteit, veiligheid en het aanbod van de jeugdverblijven in Vlaanderen te verbeteren. Toerisme Vlaanderen investeert 4,7 miljoen euro in De Hagaard.

Het nieuwe jeugdverblijf ligt op een domein van 3 hectare en heeft een capaciteit van 90 bedden.  Er is ook een zogenaamde weekendresidentie voor maximaal 12 vrijwilligers die voor de bezoekers van De Hagaard koken. Refter, keuken en sanitair zijn voorzien voor een 100-tal personen. Voor het gebouw is er een groot gras- en speelveld en er is ook een zone voor tenten. Het gebouw is duurzaam en comfortabel toegankelijk.  Toerisme Vlaanderen sloot met Chirojeugd Vlaanderen een erfpachtovereenkomst af voor 33 jaar voor de uitbating van De Hagaard en het onderhoud van het domein.

Bron: persbericht Vlaams minister van Toerisme, Geert Bourgeois

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *