Staycation populair als vakantie na uitschakeling oranje

TravelBird, website met vakantie-aanbiedingen, merkt dat Nederland massaal op vakantie wil na de teleurstellende uitschakeling van Oranje op het EK voetbal afgelopen zondag. TravelBird telt deze week een stijging van maar liefst 113% op het aantal boekingen! Vakanties en uitjes in eigen land zijn het meest in trek.

Nederlander zoekt soelaas met “staycation” in eigen land
De opkomende reistrend staycation (thuisblijfvakantie) lijkt voet aan de grond te krijgen. TravelBird signaleert een forse stijging in lastminute korte vakanties en dagtripjes binnen Nederland. Dit komt volgens TravelBird doordat we er na de uitschakeling van het EK even tussenuit willen, het liefst op korte termijn én voor een leuke prijs. Een luxe diner in een Michelinster restaurant of een weekendje wellness zijn het meest populair.

bron: www.travelbird.nl

Ook   www.centerparcs.nl ziet een stijging van de belangstelling: “Vanaf eind juni loopt het storm bij Center Parcs in verband met de Last minutes voor de zomervakantie. Daarbij zorgt de uitschakeling van het Nederlands elftal op het EK ook voor de nodige extra boekingen. “

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *