Recron terughoudend met uitbreiding recreatie in Zeeland

RECRON afdeling Schouwen-Duiveland is niet zomaar overtuigd van de noodzaak van uitbreiding van verblijfsrecreatie. Dat schrijft zij in een brief aan de burgemeester, wethouders en raadsleden van Schouwen Duiveland. De ondernemersvereniging ziet dat de vraag naar accommodaties daalt, terwijl het aanbod toeneemt. Aan ‘meer van hetzelfde’ is zeker geen behoefte.

schouwen duivelandDe gemeente Schouwen-Duiveland onderzoekt op dit moment de mogelijkheden voor een nieuw bungalowpark aan de Brouwersdam en een zorghotel in natuurgebied De Schelphoek.

Ed Troost schetst namens de RECRON een confronterend beeld van de situatie in de verblijfsrecreatie op het eiland: “1/3 van de accommodaties is verouderd en gedateerd; 1/3 bestaat uit gewone eenvoudige vakantiewoningen en slechts 1/3 voldoet helemaal aan de wensen van de huidige markt. De renovatie van de verouderde huisjes zou door de markt opgepakt moeten worden. Als dat gebeurt, dan is er weinig noodzaak voor uitbreiding van het totaalaanbod; en zeker niet als dat weinig onderscheidend is van het huidige aanbod.”

De afdeling Schouwen Duiveland beseft goed dat zij ook afhankelijk zijn van ontwikkelingen in omliggende gemeenten: “Het mag niet zo zijn dat Schouwen Duiveland nu een pas op de plaats maakt terwijl elders in Zeeland verstening en uitbreiding van het aanbod vrolijk doorgaat. Een goede balans tussen natuur en recreatie bepaalt in belangrijke mate de toeristische kwaliteit van het gebied. Dat is onze USP.”

Op zich biedt het zorghotel wel een uniek aanbod voor een nieuwe doelgroep. De RECRON is echter bang dat het hotel zich ook gaat richten op andere doelgroepen, als de zorgmarkt niet voldoende is om de bezetting op peil te houden. Dat is volgens de RECRON al eerder gebeurt bij Soeten Haert; oorspronkelijk opgezet voor mindervaliden, maar nu vooral bevolkt door jongeren.

Meer informatie: www.recron.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *