Onderzoek naar de ervaringen van gasten op vakantieparken

Vakantieparken worden dit jaar massaal bezocht en zitten tijdens de schoolvakanties steevast ramvol. Parkvakanties deed onderzoek naar de ervaringen, voorkeuren en ergernissen van de Nederlandse vakantiegangers.

Vakantiewoningen Puur Exloo (foto: Pretwerk)

Covid-19, de problemen op Schiphol of de recente ontdekking dat Nederland een prima vakantiebestemming is, zorgen er dit jaar voor dat een grote groep Nederlanders op vakantie gaat in eigen land.

Het onderzoek is uitgevoerd onder 1.474 Nederlanders van 18 jaar of ouder en is representatief voor de Nederlandse bevolking. Het onderzoek zoomt in op de vakantiepark ervaringen van Nederlanders en de voorkeuren en ergernissen bij het bezoeken van een vakantiehuis of bungalow op een vakantiepark.

Enkele conclusies uit het onderzoek:

  • Ruim twee derde van de Nederlanders van plan is om vaker in eigen land op vakantie te gaan.
  • Van de vakantiepark-bezoekers genoot 87.9% van een vakantie in de Nederlandse vakantieparken. Limburg, Drenthe en Gelderland zijn daarbij de populairste bestemmingen.
  • 83,9% geeft een rapportcijfer van 8 of hoger aan het bezochte vakantiepark.
  • De top-3 van belangrijkste eigenschappen van het park: 1. goede hygiëne; 2. aanwezigheid van een zwembad en; 3. goede bedden.
  • De grootste ergernissen liggen in het het verlangde van de gewenste positieve eigenschappen: 1. slecht schoongemaakt huisje; 2. slechte bedden en 3. geurtjes in het huis. In het vervolg van de lijst zien we meerdere items die te maken hebben met een verouderd huisje.

Bekijk het hele onderzoek op: www.parkvakanties.nl/blog/algemeen/onderzoek-vakantiepark-voorkeuren-ergernissen-2022/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *