Nieuw Roompot vakantiepark in het Brabantse Someren opent in 2021

Roompot bouwt verder aan zijn toekomst. In 2021 opent in Someren een nieuw vakantiepark met 100 kwaliteitsvolle vakantiehoeves. De demonstratiewoningen van het project zijn inmiddels in aanbouw.

Het toekomstige Roompot vakantiepark dat volgend jaar zijn deuren opent, zal 100 stijlvolle vakantiehoeves tellen. De vijf verschillende types hoeves worden voorzien van rieten daken, horizontaal aangebrachte gevelbekleding van duurzaam hout en traditioneel metselwerk.

De architectuur van de hoeves is geïnspireerd op de Brabantse boerderijen en schuren in de regio. Ze bieden plaats aan gezelschappen van 4 tot 12 personen. Alle woningen zijn voorzien van een ruime en stijlvolle ingerichte woonkamer, dubbele tuindeuren naar het terras, een volledig uitgeruste keuken, flatscreen tv in de woonkamer en wifi. Zij tellen 2 tot 6 slaapkamers en 1 tot 4 badkamers met luxe sanitair. Ongeveer een derde van de woningen kan zelfs met privé-sauna en jacuzzi worden gehuurd.

De aannemer is recent begonnen met de bouw van de eerste drie woningen. De 97 andere vakantiehoeves zullen in de loop van 2021 worden opgeleverd. Het wordt het 10de park van Roompot in Noord-Brabant.

Duurzaam

Bij de realisatie van het park heeft de opdrachtgever veel aandacht besteedt aan de kwaliteit en duurzaamheid. Dat betekent onder meer dat duurzaam hardhout en HR ++ beglazing worden gebruikt. Alle buitenmuren worden voorzien van hoogwaardige gevelisolatie en luchtdicht afgewerkt. De woningen worden bovendien gasloos gebouwd en zijn voorzien van een elektrische warmtepomp.

Centrumvoorzieningen

De receptie huist in een ruim opgezet centrumgebouw met een rieten dak dat ook van binnenuit te bewonderen is. Het geeft meteen dat imposante maar sfeervolle gevoel dat het park zo onderscheidt. Hier worden gasten hartelijk ontvangen en vinden zij een winkel met broodjesservice en een wasruimte voorzien van wasmachines en drogers. 

Ondanks coronacrisis

De coronacrisis heeft uiteraard een impact op het toerisme in Noord-Brabant. Zo verbiedt de huidige noodverordening er recreatief nachtverblijf. Toch zijn Roompot en de ontwikkelaar van het park overtuigd van het toekomstige succes van dit vakantiepark. Zij sloten deze overeenkomst namelijk in volle crisis.

Minstens 5 nieuwe parken in Nederlands Roompot aanbod in 2021

Eerder dit jaar kondigde Nederlands grootste aanbieder van vakantiewoningen al een ruime uitbreiding van het aanbod voor 2021 aan. Die plannen gaan onverminderd door. Zo zal Roompot in 2021 een nieuw ecoresort in het Noord-Hollandse Wijdenes open. Verder verhuizen de mooiste Beach Villa’s van Nederland en 90 strandhuisjes in Julianadorp op 1 januari 2021 naar Roompot. In hetzelfde dorp verlengde Roompot eerder deze maand ook zijn partnership met de eigenaren van Resort Duynzicht. Maar daarvoor zal Roompot nog dit zomerseizoen het Vakantiepark De Soeten Haert met een nieuw centrumgebouw heropenen. De datum hiervan hangt af wanneer de Veiligheidsregio Zeeland dit toelaat.

Bron en meer informatie: www.roompot.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *