Nieuw hostel in Amsterdam biedt gratis verblijf in ruil voor creativiteit

Clinkhostels opent op 17 september een nieuwe accommodatie in het voormalig Shell-gebouw aan het Amsterdamse IJ. Dit hostel profileert zich als mix tussen de traditionele budgetaccommodaties en de hippe boetiekhotels. Bijzonder is het art-programma waarbij artiesten/kunstenaars gratis onderdak kunnen krijgen in ruil voor hun creatieve bijdrage.

clinknoordCreatieve deal
Er worden negen ‘ClinkCreative’ programma’s geïntroduceerd op deze locatie waarmee tijdelijke en permanente kunstwerken en optredens het gebouw verrijken. Met steun van de afdeling ‘kunsten’ van de gemeente Amsterdam waort en aantal artiesten uitgenodigd om een jaar lang in het hostel te verblijven om te werken aan het ClinkAir project. Ook formules die hun succes hebben bewezen in de Londense vestiging van Clinkhostels worden geïntroduceerd in Amsterdam, zoals ‘Stay & Play’ (gratis accommodatie voor muziekbandjes), ‘Stay & Scribe’ (schrijvers), Stay & Create (kunstenaars) en C-lab (ruimte waar gewerkt kan worden aan innovatieve projecten.).

Een bijzondere reiservaring
Opvallend dat de managing director van Clinkhostels, Liam Doyle, zijn aanbod omschrijft als ‘stijlvolle accommodatie’ met ‘een bijzondere reiservaring’. Met dat laatste onderdeel kiest het bedrijf voor een onderscheidend vermogen t.o.v. het brede aanbod aan accommodaties in Amsterdam. Om invulling te geven aan de beleving wordt veel aandacht besteed aan de sociale ruimtes. Zo is er een atrium, en bibliotheek, een open keuken waar bezoekers eten kunnen koken en delen met andere gasten, en ruimtes voor verhuur en evenementen. De kern van het hostel wordt echter de ZincBAR, waar gasten en creatieven elkaar ontmoeten en waar regelmatig live optredens zullen plaatsvinden door muzikanten, DJ’s, sprekers of kunstenmakers.
Voor Amsterdamse begrippen is ook de prijsstelling bijzonder schappelijk: vanaf € 17,00. De internationale focus van het bedrijf blijkt wel uit het feit dat de website geen Nederlandse vertaling heeft.

Meer informatie: www.clinkhostels.com/amsterdam/clinknoord/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *