Toerisme Vlaanderen werkt in 2012 aan een nieuwe structuur om overleg en betrokkenheid binnen de toeristische sector te bevorderen. Er worden negen overlegfora opgezet, die dienen om informatie uit te wisselen en draagvlak te realiseren voor nieuwe plannen.
Elk overlegforum heeft een vaste kern van een tiental vertegenwoordigers uit de specifieke stakeholdersgroepen die aangevuld kan worden met andere ‘specialisten’ uit de sector of van Toerisme Vlaanderen in functie van de thema’s die in het forum aan bod komen.
De overlegfora zijn het geschikte platform om informatie uit te wisselen, ideeën en standpunten te bespreken en te laten rijpen tot gedragen visies. De voorzitters van de overlegfora zijn leden van het Raadgevend Comité. Zij kunnen de visies van hun overlegforum meenemen naar het RaCo. Dat vormt op die manier het sluitstuk van een overlegmodel met een veel breder draagvlak. De overlegfora vergaderen een viertal keren per jaar. De samenstelling en opstart van de overlegfora gebeurt begin 2012.
Voor elk overlegplatform is er een relatiebeheerder. Deze medewerker van Toerisme Vlaanderen is de contactpersoon van het forum, coördineert de werking, stelt in overleg de agenda op, bevordert de dialoog enz. De Thema’s van de 9 forums:
- Kunststeden
- Brussel
- Regio’s
- Kust
- Toeristische Industrie (leisure & MICE)
- Toerisme voor Allen
- Cultuur en Erfgoed
- Bereikbaarheid en mobiliteit
- Onderwijs
Meer informatie: www.toerismevlaanderen.be
Ook een idee voor de Nederlandse situatie? (NBTC) Om daarmee een deel van de verantwoordelijkheden en werkzaamheden bij het bedrijfsleven neer te leggen. Of zal dit resulteren in een overleggroep die veel vergadertijd kost, en weinig oplevert? Laat uw reactie hier onder achter…