Nederland aantrekkelijker voor camperaars

De Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) en RECRON gaan zich vanaf vandaag gezamenlijk inzetten om  de Nederlandse campings campervriendelijker te maken. In Zeewolde, bij Recreatiegebied Erkemederstrand, is daartoe een convenant getekend door NKC-directeur Willem Helwegen en RECRON-directeur Joep Thönissen. In het convenant is vastgelegd wat deze organisaties gezamenlijk gaan doen. Hierbij staat het inspelen op de verschillende wensen van de kampeerautogebruiker centraal.

Behoeften ‘camperaars’
RECRON en de NKC erkennen drie verschillende behoeftes van kampeerautogebruikers:

  • Recreëren: sommige camperaars verblijven langer dan één of twee dagen op één plek. Ze willen daarbij gebruik maken van de faciliteiten van een camping zoals het sanitair, zwembad, speeltuin en overige voorzieningen.
  • Overnachten: andere camperaars gaat het puur om het overnachten. Ze blijven kort en zijn praktisch geheel zelfvoorzienend. Ze komen alleen even voor bijvoorbeeld een bezoek aan een stad, expositie of vanwege doorreis.
  • Servicevoorziening: weer andere camperaars hebben enkel behoefte aan een plek waar ze hun accu kunnen opladen, water kunnen bijvullen, water kunnen lozen en/of cassettetoilet en afval kunnen storten.

Visie en uitvoering
De NKC en RECRON zijn ervan overtuigd dat een juiste mix van recreatie-, overnachting- en serviceplaatsen zal leiden tot meer en langer verblijf van Nederlandse camperaars in eigen land en aantrekkingskracht zal hebben op buitenlandse camperaars. Uitvoering van het convenant heeft een positieve bijdrage op de totale recreatiebranche.
Per situatie wordt gekeken of RECRON-leden overnachtingplaatsen of servicevoorzieningen kunnen bieden of ontwikkelen op of vlak buiten hun terrein. Als er geen RECRON-lid in de buurt is of deze geen behoefte heeft aan de ontwikkeling van een overnachtingplaats, dan zal NKC een overnachtingplaats gezamenlijk met een andere partij ontwikkelen.

RECRON Campervriendelijke Camping
RECRON-lid Recreatiegebied Erkemederstrand in Zeewolde is door beide organisaties uitgeroepen tot eerste RECRON Campervriendelijke Camping van 2012. De oorkonde werd in ontvangst genomen door de directeur-eigenaar de heer Jean André Chaigneau en strekt tot voorbeeld voor andere RECRON-campings zich in te spannen voor deze belangrijke prijs voor 2013.

Meer informatie:
www.recron.nl
www.nkc.nl

Eén reactie

  1. Onbegrijpelijk dat de NKC een dergelijk convenant afsluit. Heel veel campergebruikers denken daar zo over. Dit komt de campervriendelijkheid van Nederland niet te goede.Heel veel camperraars hebben al gereageerd op http://www.campervisie.eu/convenant-recron-nkc/
    Jammer dat een camperclub de camperraars zo in de steek laat en zich door de Recron laat leiden.De NKC moest een voorbeeld nemen aan de Recron die hier ook weer laat zien dat ze voor hun leden opkomt. Dat kan van de NKC niet gezegd worden. Ik verwacht dat dit de NKC veel leden gaat kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *