Meerdere huishoudens in groepsaccommodaties toegestaan

Vanaf 1 juni a.s. mogen meerdere huishoudens in een accommodatie verblijven, mits elk huishouden de beschikking heeft over eigen toegewezen sanitair en slaapvertrek.

De leden van de afzonderlijke huishoudens moeten wel 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. HISWA-RECRON, ondernemersorganisatie voor watersport en recreatie, is gematigd positief over deze eerste versoepeling van de coronamaatregelen.

“Dit is belangrijk nieuws voor de bij ons aangesloten groepsaccommodaties, zeilscholen en buitensportbedrijven. Zij kunnen zo in ieder geval nog een klein beetje omzet maken. De afgelopen weken hebben wij ons al goed voorbereid. We ontwikkelden een speciaal protocol voor groepsaccommodaties. Hierin staat de maatregelen tot in details beschreven om maximale veiligheid van ondernemer, medewerker en gast te waarborgen”, aldus Geert Dijks, directeur HISWA-RECRON.

HISWA-RECRON boekte dit succes na intensief overleg met de Veiligheidsregio’s en het ministerie. Overigens zijn niet alle groepsaccommodaties hiermee geholpen. De anderhalvemeterregel is vrijwel niet uitvoerbaar voor groepsaccommodaties die alleen maar grotere groepen ontvangen zoals de chartervloot en zeer grote groepsaccommodaties.

Dijks: “Daarom blijven we ons, onder andere via pilots, onverminderd inzetten voor verruiming. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het ontvangen van schoolklassen en kinderen voor zomerkampen. Daarnaast dringen we aan op meer steunmaatregelen.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *