Luxe resort ‘Hof van Saksen’ voor 20% van de ontwikkelprijs verkocht

Bungalowresort Hof van Saksen is eind 2012 voor 36 miljoen verkocht aan investeringsmaatschappij Driestar, die het park nu in samenwerking met Landal exploiteert. De website vastgoedmarkt.nl becijferde dat de ontwikkeling van het park in totaal 200 miljoen heeft gekost.

Centrumgebouw Hof van Saksen
Centrumgebouw Hof van Saksen

De prijs is opgebouwd uit 35 miljoen voor roerend en onroerend goed van het resort en 1 miljoen voor de goodwill. In een eerder stadium waren al enkele woningen aan particulieren verkocht.

Bij de overname van Hof van Saksen in oktober 2012 wilde de organisatie geen mededeling doen over het bedrag dat voor het park is betaald. In een interview in vakblad Recreatief Totaal liet directeur Roland Rozenbroek weten dat de exploitatie nu wel een stuk makkelijker is, mede dankzij de lagere investeringskosten. Uit de rapportage van de curator blijkt dat de investeringsmaatschappij de overnameprijs scherp heeft uitonderhandeld.

Het failissementsverslag vermeld verder de doorstart van Hof van Saksen, waarbij het overgrote deel van de 200 werknemers, direct of kort na de overname weer in dienst werd genomen. Complicerende factor bij de overname was de waarde van het onroerend goed, waarover nog overdrachtsbelasting verschuldigd was. In overleg met de fiscus werd hierover overeenstemming bereikt.

Lees het hele artikel op: www.vastgoedmarkt.nl

Verslag van de curator: www.faillissementsdossier.nl

www.hofvansaksen.nl

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *