Last minute boeken niet geschikt voor schoolgebonden gezinnen

Afwachten totdat de ideale last minute campingvakantie voorbij komt, is niet verstandig voor gezinnen met schoolgaande kinderen. Campingbemiddelaar Ecamp geeft aan de afgelopen weken steeds meer aanvragen voor gezinsvakanties in het hoogseizoen te krijgen, terwijl de beschikbaarheid op sommige campings steeds beperkter is of deze zelfs al zijn volgeboekt.

gezin met kinderenRisico op teleurstelling
Met aanvragen voor populaire campings zoals Yelloh! Village Domaine du Colombier (Fréjus, Côte d’Azur) en Union Lido (Cavallino, Adriatische kust) gaat het rap voor het hoogseizoen. Hoewel wachten op een scherp geprijsde last minute dus aantrekkelijk lijkt, is dit voor gezinnen met schoolgaande kinderen sterk af te raden. Afwachten kan betekenen dat de camping van de eerste keuze niet meer beschikbaar is en men genoegen moet nemen met een alternatief.

Meivakantie als alternatief
Wie schoolgebonden is, maar een goede aanbieding wenst, slaat zijn slag in de meivakantie. Dit jaar hebben veel scholen twee aaneengesloten weken vrij. Ook qua prijsstelling is dit een heel gunstige periode.

Zoekgemak voor de gezinsmarkt
Om de zoektocht naar de ideale campingvakantie gerieflijk te maken, heeft Ecamp de zogenoemde weekdeals ingezet. Elke week worden hiervoor campingvakanties geselecteerd voor de meivakantie en het hoogseizoen. De bestemmingen variëren, maar de prijzen zijn altijd onverminderd scherp. Dit maakt wachten op een last minute aanbieding, met het risico dat de camping is volgeboekt, onnodig.

Kiezen voor betrouwbaarheid
Brancheverenigingen ANVR, SGR en Stichting Calamiteitenfonds Reizen bieden consumenten zekerheid. Consumenten kunnen er vanuit gaan dat zij boeken bij een betrouwbare organisatie, waarbij zij geen enkel financieel risico lopen.

Over Ecamp
Ecamp is in 2003 opgericht voor de Nederlandse markt en richt zich op de bemiddeling van gehuurde campingaccommodaties op campings in twaalf Europese landen.

meer informatie: www.ecamp.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *