Landal Greenparks introduceert parkhoppen

Landal Greenparks brengt de Nederlandse vakantieganger op nieuwe ideeën met de introductie van ‘Parkhoppen’; een vakantie organiseren in meerdere parken. Volgens directeur Bas Hoogland gebeurt dit in het buitenland al vaker, maar ziet hij dat ook de vakantieganger in eigen land behoefte heeft aan meer afwisseling. De consument moet het ‘parkhoppen’ wel zelf organiseren, en per park afzonderlijk de boeking maken.

Afwisseling
Een weekje in de ene provincie en een weekje in een andere provincie. Vorig jaar hadden we hiervoor tientallen boekingen, maar voor de naderende zomer loopt dit in de honderden”, aldus Bas Hoogland, commercieel directeur van Landal GreenParks. Het meest populair is de combinatie van een week Zeeland plus een week Veluwe. Ook populair zijn een week Limburg en een week Duitsland. Op nummer drie staat Drenthe in combinatie met een van de Waddeneilanden. De reden voor boekers is afwisseling, andere regio’s verkennen en nieuwe mensen ontmoeten. Landal is overigens positief over de komende zomer. Hoogland: “We zien dat het aantal binnenlandse vakantieplannen voor bungalowparken een toename laat zien. Het NBTC/NIPO research heeft dit onlangs ook nog bevestigd in hun onderzoek.

Geen gatenkaas
Met de introductie van het ‘Parkhoppen’ worden niet de vaste aankomst- en vertrekdagen losgelaten. Hoogland: “Dat willen onze klanten niet. Die boeken, zeker in de zomervakantie, meestal per week. Zij willen zich in de bungalows installeren en daardoor zeker een aantal dagen verblijven. Ook voor Landal is een flexibele aankomstdag onhandig. Dat zou een gatenkaas worden in de bezetting van de bungalows.”

Boekingen komen laat op gang
Slechts de helft van de vakantieplannen op een park is tot nu toe geboekt, dus er komt nog enorm veel aan. De consument wacht momenteel wel af en let goed op z’n centen, maar hij gaat op vakantie! Ook komt deze maand het vakantiegeld vrij en het mooie weer van afgelopen week geeft een enorme boost. We boeken momenteel dubbele cijfers voor de zomervakantie ten opzichte van vorig jaar.” Hoogland laat bij navraag weten dat de boekingen voor de zomervakantie dit jaar wel beduidend later op gang komen.

Bron: Landal Greenparks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *