Grensoverschrijdende vakanties binnen Europa steeds verder beperkt

Het opnieuw oplaaien van het coronavirus zorgt voor nieuwe regio’s met code oranje. Belgen krijgen nu ook een waarschuwing om uit Noord-Brabant, Utrecht en Flevoland weg te blijven. Voorlopig zullen binnenlandse vakanties de norm blijven.

Antwerpen

In heel Europa laait het coronavirus weer op. De Nederlandse overheid heeft daarom enkele nieuwe gebieden aangewezen als ‘code oranje’. Dat betekent dat niet essentieel bezoek wordt afgeraden en na terugkomst (vrijwillig) 14 dagen in quarantaine. Tot de nieuwe gebieden behoren o.a. Brussel en Parijs. De provincie Antwerpen stond al eerder op de lijst. Met ingang van 13 augustus is ook het inreisverbod vanuit Marokko weer ingesteld.

Ook Nederland steeds vaker op lijstjes met no-go gebieden (situatie d.d. 17-08-2020)

De toename van het aantal besmettingen in Nederland zorgt er ook voor dat Nederland als vakantieland in de ban wordt gedaan.

Afgelopen weekend voegde de Belgische regering de provincie Noord-Brabant, Utrecht en Flevoland toe aan de lijst met code oranje. Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland waren eerder al op deze lijst geplaatst.

Ook voor reizigers vanuit Groot Brittannië worden met ingang van 15 augustus niet noodzakelijke reizen naar Nederland afgeraden. Britse reizigers moeten na terugkomst uit Nederland 14 dagen in quarantaine.

Sinds 4 augustus zijn er ook inreisbeperkingen voor mensen uit de VS. (zij moeten na terugkeer uit Schengenlanden 1 dagen in quarantaine) Dat heeft vooral consequenties voor een bestemming als Amsterdam.

Een actueel overzicht van reisbeperkingen: www.nederlandwereldwijd.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *