Duitse hostelketen A&O strijkt neer in Amsterdam

Op 1 mei 2015 heeft A&O Amsterdam Zuidoost officieel de deuren geopend. De eerste vestiging van de Duitse A&O-keten in Nederland biedt een combinatie van hotel en jeugdherberg. Op basis van het aantal slaapplekken is dit meteen het grootste hotel van Nederland met 1404 bedden en 349 kamers. Het is niet de enige internationale hostelketen die haar oog op Amsterdam heeft laten vallen. Het Parool inventariseerde de concrete hostelplannen.

32Voormalig kantoorpand
Het tweesterrenhotel en viersterrenhostel A&O Amsterdam Zuidoost is gevestigd in een voormalig kantorencomplex vlakbij het metrostation Bijlmer Arena. Gasten verblijven er in 349 moderne kamers met één bed, twee, vier of zes bedden (in totaal 1404). Het merendeel van de kamers telt meerdere bedden. Belangrijkste doelgroepen? School- en excursiegroepen, verenigingen, backpackers en gezinnen. Tijdens de bouwtijd, die in totaal slechts negen maanden heeft geduurd, heeft de keten 11,7 miljoen euro geïnvesteerd in het project. De investeringskosten voor de technische en administratieve uitrusting bedroegen zo’n 2,2 miljoen euro.

“Amsterdam, een moderne en veelzijdige stad, biedt alles waarnaar onze doelgroepen op zoek zijn en is dé perfecte locatie voor de eerste vestiging van A&O in Nederland. Ik ben dan ook zeer blij met de opening van A&O Amsterdam Zuidoost en ben ervan overtuigd dat we door onze ligging, prijzen en diensten erg in trek zullen zijn. Onze prijs-kwaliteitverhouding is uniek in Amsterdam”, benadrukt Oliver Winter, algemeen directeur van A&O. A&O Amsterdam Zuidoost was op de dag van de opening al helemaal volgeboekt. “Het komende jaar zullen hier naar verwachting zo’n 100.000 gasten verblijven en een 300.000-tal overnachtingen worden geboekt“, voegt Winter daaraan toe.

De nieuwe locatie is vooral interessant voor groepen en mensen die alleen reizen. Van A&O Amsterdam Zuidoost zijn heel wat trekpleisters in de stad makkelijk bereikbaar. Een bezoek aan de nabijgelegen Heineken Music Hall, de Amsterdam ArenA en de Endemol MediArena is zeker de moeite waard.

Meer informatie: www.aohostels.com/nl/amsterdam/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *