Caravana; beurs draait steeds meer om beleving

Donderdag 17 januari start in Leeuwarden weer de kampeerbeurs Caravana (t/m 22 januari). Beursorganisator Mirel Bosman heeft de beurs de afgelopen jaren in snel tempo zien veranderen; “Een beurs draait tegenwoordig steeds meer om beleving.  De bezoekers willen producten kunnen aanraken, uitproberen en kennis maken met de mensen achter het kampeeraanbod. De standhouders kweken daarmee vertrouwen. Dat is een belangrijk onderdeel dat niet door het internet vervangen kan worden.”

caravana posterDe Caravana barst eigenlijk uit haar voegen. Net als voorgaande jaren is de beurs al lang volgeboekt. Alle hallen worden ingezet en zelfs de conferentieruimtes worden bij de beurs betrokken. De beurs werkt noodgedwongen met een wachtlijst. Ook veel Nederlandse bedrijven en toeristische promotieorganisaties presenteren zich op deze beurs.

Beleving
De beurs werkt zelf ook actief mee aan diverse belevingsprogramma’s. Zo zet de Caravana zich o.a. in voor kampeerders met een handicap. In samenwerking met de Kampeer en Caravan Kampioen van de ANWB introduceert de Caravana 2013 de ‘Live’ camping. Enkele KCK-lezers gaan overnachten op dit plein op 18 januari aanstaande in een luxe glamping safaritent, een hypermoderne Hymer Paravano camper, de praktische Holtkamper Kyte vouwwagen of een caravan met doorzichtige voortent Isabella SENSE. Een initiatief ter ondersteuning van kampeerders met een handicap. De donoren van deze actie hebben deze exclusieve overnachting op de beurs gewonnen, inclusief indoor-barbecue en uitgebreid ontbijt. Dat is nog eens ‘uniek kamperen’.
Vooruitlopend op ‘Het Glazen Huis’ in Leeuwarden in 2013, wordt er op deze beurs alvast een voorschot genomen met de plaatsing van een glazen huis op de beursvloer; hier wordt de basis gelegd voor een succesvolle campagne.

e-bikingplein
Een trend die goed samen gaat met kamperen is de opkomst van E-biking. Voor de echte avonturiers op de Caravana is de steile helling op het BOVAG e-bikingplein een mooie test. Elektrische fietsen en scooters zijn mateloos populair bij jong en oud. Ideaal voor gebruik tijdens de kampeervakantie en ook erg leuk om de steile helling in het beursgebouw van de Caravana mee op te rijden. Hier worden de vaardigheden van bezoekers flink op de proef gesteld.

Inspelen op trends
Ook het camperen zit in de lift. Wie meer wil weten over de ervaringen van camperaars kan aanschuiven bij een van de lezingen van de Nederlandse Kampeerauto Club. Er zijn twee presentaties, waarvoor de bezoekers vooraf een plaats kunnen reserveren:
* Camperen voor beginners; tips bij aanschaf nieuw/gebruikt, kennismaking reizen met de camper, waar moet je tijdens het reizen met een camper op letten, gebruik campings/camperplaatsen, etc.Inhoud van de presentaties
* Camperen voor gevorderden; techniek, stroomvoorziening, watervoorziening, gasvoorziening, etc.

Op zoek naar een trendy nieuwe sportactiviteit in 2013? Neem dan zeker een kijkje bij ‘Speed Badminton; dat is ontwikkeld voor “outdoor fun”. Het is een spectaculaire mix van badminton, tennis en squash. Je kan het altijd en overal spelen. Het is makkelijk te leren en is daarom zeer geschikt voor jong en oud. Bezoek de Nederlandse Speed Badminton Federatie op standnummer 6028 en laat je uitdagen om te Speed Badmintonnen. Speed it!

Meer informatie: www.caravana.eu

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *