Camperverhuur als startpunt nieuwe doelgroepen kampeersector

Rico Recreatie opent op 15 mei een tweede locatie voor camper- en caravanverhuur in de omgeving van Schiphol. Een belangrijke nieuwe doelgroep die zij hiermee willen aanboren is de internationale toerist die een kampeerrondreis wil maken door Europa. Amsterdam wordt daarbij het startpunt. Ook Nederlandse campings kunnen hier van meeprofiteren.

camperverhuurEuropese kampeerrondreis
Als locatie is gekozen voor Loenen aan de Vecht; een perfecte uitvalsbasis voor reizigers die landen op Schiphol. Rico Eerenstein, manager verhuur, licht zijn visie op de groeipotentie toe: “Daar waar voorheen Noord-Amerika en Australië de belangrijkste bestemmingen voor het huren van een camper of caravan waren, zit de verhuur in Europa stevig in de lift. Zo worden Europese campervakanties vertrekkend vanuit Nederland steeds vaker geboekt. Met de opening van onze nieuwe vestiging, kunnen wij deze doelgroep nog beter bedienen. Vanaf Schiphol zijn wij eenvoudig met het openbaar vervoer te bereiken, maar uiteraard is het ook mogelijk dat wij de transfer naar Loenen aan de Vecht verzorgen.”

Nederlandse markt
Ook voor de binnenlandse markt ziet het bedrijf groeipotentie. De vraag naar verhuur is de afgelopen jaren alleen maar toegenomen. De vestiging in het Drentse Gieten trekt hoofdzakelijk Nederlandse klanten. Met de nieuwe vestiging in Loenen kunnen klanten uit de Randstad en het Zuiden van Nederland eenvoudiger worden geholpen. De verhuur van campers en caravans sluit aan bij de trend van de consument om minder waarde te hechten aan ‘bezit’ en meer te focussen op ‘gebruik’. Rico Eerenstein: “Als iemand per jaar slechts drie weken per jaar gebruik maakt van een camper, dan wordt de aanschaf wel een erg duur verhaal. Dan is huren voor veel mensen een veel voordeliger optie.” Ook ontzorgen van de klant hoort bij deze tijd, aldus Eerenstein “Klanten willen graag het ultieme vakantiegevoel en daarom kiezen ze bij de huur vaak ook nog voor een van onze aanvullende pakketten, zoals bijvoorbeeld een serviesgoedpakket, TV met volautomatische schotel, mountainbikes of (elektrische) fietsen.”

Link met de kampeersector
Op de vraag of Rico Recreatie ook samenwerkt met de kampeersector, komt een wat weifelend antwoord: Eerenstein “We hebben een goede samenwerking met de ACSI, die kampeerrondreizen in Europa organiseren. Met individuele campings doen we geen zaken. Voor de kortere rondreizen zien we wel dat ook Nederlandse campings in aanmerking komen als overnachtingsplek. Maar meestal regelen de kampeerders dat helemaal zelf. En nee, er worden ook nog geen campers of caravans van ons verhuurd door campings. Dat zou best een optie kunnen worden. Tegen vergoeding kunnen we bijvoorbeeld best een caravan op een camping plaatsen.”

Meer informatie: http://caravanencamperhuren.nl/nl/

Eén reactie

  1. Dit is een mooi initiatief. Als ondernemer van camping Waterhout in Almere zie ik ook wel een markt om met de camper Nederland te ontdekken. Veel toeristen weten vaak de mooie bijzonder plekken niet. Dan is een toeristische route aan te bevelen.
    Ik stel voor dat we een(verschillende) route(s) maken en daar ook de overnachtingsmogelijkheden benoemen, om zo Nederland te promoten..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *