Landal boomhuis wordt droomhuis

Landal presenteert een nieuwe spectaculaire boomwoning op het Veluwse park Miggelenberg. Door perikelen rondom de vergunning (nieuwe accommodatievorm) heeft het project wel wat vertraging opgelopen. Het project is gerealiseerd door Van Wijnen recreatiebouw. De eerste gasten kunnen op 1 juli letterlijk ‘de boom in’.

LGP MBG Boomwoning sBoomwoning
De volledig houten vierpersoonswoning staat op 3 meter hoge palen en heeft de uitstraling van een echte boomhut. Het innovatieve project is ontwikkeld in samenwerking met Van Wijnen Recreatiebouw. Via een trap kunnen de gasten de woning met terras bereiken. Kinderen kunnen via een glijbaan weer naar beneden. Van binnen is de boomwoning volledig ingericht, compleet met keuken, badkamer, woon- en slaapkamers. De boomwoning is uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen.

“Als kind droomden we over een eigen boomhut, of we hadden er een. Dat gevoel komt weer helemaal terug bij een verblijf in onze nieuwe boomwoning. We gaan hier veel ouders en kinderen een heel groot plezier mee doen”, aldus Erik van Essen, commercieel directeur van Landal GreenParks. “De boomwoning past perfect in ons streven naar meer bijzondere verblijfsaccommodaties, zoals bijvoorbeeld strandhuisjes, safaritenten, chalets en waterwoningen. Dit is echt helemaal Landal.”

Kansen in de bungalowsector
Klaas Odink, directeur van Van Wijnen Recreatiebouw, ziet dit project als een mooi bewijs dat je met bijzondere projecten nog altijd nieuwe markten kunt aanboren: “Deze boomwoning is bedoeld voor gasten die kiezen voor ‘avontuur’, voor mensen die nostalgische herinneringen bewaren aan hoe ze vroeger hutten bouwden. Dat is een heel specifieke doelgroep. Maar met deze uitwerking zijn we er van overtuigd dat we de gasten een bijzondere ervaring bieden.” Odink deed zijn uitspraak in een nieuwsbrief waarin hij nog meer kansen signaleert in de markt voor recreatief vastgoed: “Vastgoed op de juiste locaties blijft renderen. Maar je zult veel meer moeten uitgaan van de doelgroep en niet van de bouwproductie. Wij gaan pas bouwen als duidelijk is of we een plan hebben ontwikkeld dat de investeerder rendement en de gebruiker plezier oplevert.”

Meer informatie:
Landal Miggelenberg
Van Wijnen recreatiebouw

Bewaren

Eén reactie

  1. Een interessante volgende stap in de ontwikkeling van bijzondere verblijfslocaties. Landal is niet de eerste met boomwoningen, maar wel met de meest uitgebreide en “luxe” boomwoning. Gelijk aan safaritenten beginnen boonwoningen een duidelijke trend te worden in de verblijfs recreatieve markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *