Schaatsbond KNSB: Procedure keuze topsportaccommodatie in laatste fase

KNSB en NOC*NSF maken maandag 27 mei een voorlopige keuze uit de drie initiatieven die zich hebben aangemeld om een trainingsaccommodatie voor de topsport te ontwikkelen voor langebaanschaatsen, shorttrack, kunstrijden en inline-skaten. Voor wat betreft de evenementen bevat de gunning tevens het voorrecht om per seizoen één internationaal evenement dat door de ISU aan Nederland is toegekend naar keuze te mogen organiseren. De overige evenementen kunnen ook op andere ijsbanen worden georganiseerd.

De betrokken initiatieven worden op 27 mei van de voorlopige keuze op de hoogte gesteld, waarna deze partijen tot 3 juni 10 uur in beroep kunnen gaan. KNSB en NOC*NSF maken zo mogelijk op 3 juni de definitieve keuze en zullen die dan ook bekend maken. De procedure is daarmee in de laatste fase gekomen.

De vertraging van één week ten opzicht van de oorspronkelijke planning is noodzakelijk vanwege het zorgvuldig afhandelen van de deze dagen ontstane publiciteit over dit proces.

KNSB en NOC*NSF streven ernaar om het schaatsen in Nederland op wereldniveau te houden. Dit betekent dat er ook aan de kant van training en voorzieningen daaromheen vernieuwend aanbod nodig is.
Aangezien er drie locaties zijn die interesse hebben getoond een dergelijke trainingsaccommodatie voor de topsporters te ontwikkelen, hebben KNSB en NOC*NSF besloten een tender uit te schrijven ten behoeve van de selectie van de in hun ogen beste locatie voor de topsportprogramma’s van de KNSB en NOC*NSF.
Met de aanbieder waar de keuze van KNSB en NOC*NSF op zal vallen wordt afgesproken dat de KNSB en NOC*NSF hun activiteiten voor de topsport in principe zullen ontplooien op de geselecteerde locatie voor een periode van tien jaar durende seizoen 2016/17 tot en met 2025/26.
De procedure en de daarin gebruikte toetsingscriteria zijn in overleg met de drie aanbieders tot stand gekomen.

Bron: persbericht KNSB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *